Honvéd Kupa – 2014. május 10-11. Hajmáskér

Category: 2014, Eredményeink

Honvéd Kupa – 2014. május 10-11. Hajmáskér

Május második hétvégéjén az 50 éves jubileumát ünneplő Veszprémi Honvéd Sportegyesület a Hajmáskér melletti dolomitos fennsíkon rendezte meg hagyományos, Honvéd Kupa nevű kétnapos tájfutó versenyét immár 24. alkalommal. Az országos rangsoroló versenyre több mint 200 versenyző érkezett, hogy próbára tegye tájékozódási képességeit ezen a többnyire jellegzetesen nyílt, fenyőligetekkel, egykori katonai objektumokkal és markáns sziklaalakzatokkal tarkított terepen.

 hk

A rendkívüli munkanap miatt szombat délután tartották meg az első erőpróbát, majd másnap – a már gyülekező zivatarfelhők alatt – került sor az újabb megmérettetésre. Harmincnál is több kisgyermek kóstolhatott bele a tájfutás szépségeibe, hiszen a legkisebbeket külön, nekik szóló gyerekverseny is várta apró ajándékokkal, de a szervezők minden gyermeket helyben sütött lángossal is megleptek. Igazi kuriózumként az egyesület fennállásának idén 50 éves évfordulója alkalmából a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyein adott különleges tiszteletdíjakból összeállított kortörténeti kiállítást tekinthettek meg a résztvevők.

Vasárnap a szeniorok között elindult a verseny védnöke, Vass Tibor nyugállományú mérnök ezredes is, a Veszprémi Honvéd SE tiszteletbeli elnöke, aki a legjobb idővel futotta végig a 70 éves férfiak számára kitűzött pályát – példát mutatva ezzel az egyesült utánpótlás korú tagjainak, akik teljes létszámmal részt vettek a versenyen. A sportág berkein belül közszeretetnek örvendő Kozma Laci bácsi – aki idős kora és lábsérülései ellenére minden versenyen ott van, közel három óra alatt, de szintén hibátlanul teljesítette az F75-ös pálya mintegy 4 kilométeres távját – a verseny különdíját vehette át.

hk

Kozma Laci bácsi és Vass Tibor a rajtban

Az eredményhirdetést a záporeső fenyegető közeledése – honvéd sportegyesülethez méltóan – katonás tempójúra formálta, a tökéletes időzítésnek köszönhetően azonban sikerült minden díjat még időben átadni a versenyzők részére. A rangsoroló kategóriák díjazottjai a rendezvény támogatói – Zentai László mk. ezredes, fővédnök, Óváry-Nagy Andrea mk. százados és Kaptur József, nyá. repülő-alezredes, a rendezőbizottság elnöke – jóvoltából az egyedi készítésű érmek mellett gyönyörű kupákat is kaptak.

A felhőszakadás már csak a szervezőket találta a helyszínen, akik bőrré ázva, ám remek hangulatban zárták a kétnapos rendezvényt.

 

Eredmények

 

1. nap

N12D: 1. Lantai Lili, 2. Bácskai Eszter

N14B: 3. Mérő Dominika

F12C: 3. Niedermayer Benedek

F12D: 1. Schafer Ferdinánd, 3. Fodor Botond

F14B: 1. Bálint Benedek, 2. Bácskai Péter, 3. Etlinger András

F16B: 3. Eszlári Dávid

 

hk

FN14B dobogó

2. nap

N12D: 1. Lantai Lili, 2. Bácskai Eszter

N14B: 1. Mérő Dominika

F12C: 3. Niedermayer Benedek

F12D: 1. Shafer Ferdinánd, 3. Vincze Barnabás

F14B: 1. Bálint Benedek, 2. Angyal Dániel, 3. Bácskai Péter

F16B: 1. Eszlári Dávid

F70: 1. Vass Tibor

Megosztás