Magyarország Nyílt Középtávú Egyéni Tájfutó Bajnoksága – 2014. június 21. Uzsa

Category: 2014, Eredményeink

Magyarország Nyílt Középtávú Egyéni Tájfutó Bajnoksága – 2014. június 21. Uzsa

 

Június 21-én az Uzsa melletti Hármas-hegy környékén rendezték meg Magyarország Nyílt Középtávú Egyéni Tájfutó Bajnokságát.

A délelőtti selejtező futamok alapján dőlt el a döntőben való részvételi sorrend – néhány szenior kategórián kívül, ahol közvetlenül a döntőben indulhattak a legidősebb korosztály versenyzői.

A futók számára a rendkívül részletgazdag domborzati formák alkotta terepen való eligazodás és a szintkülönbségek legyűrése jelentették a legnagyobb kihívást (a megkeresendő ellenőrző pontok többségét is völgyek, vízmosások, hegygerincek és sziklák adták), de a gyors haladást a cseres-tölgyes erdőtársulásokra jellemző, néhol jelentős mértékű aljnövényzet, és a korhadó ágakkal, kidőlt fákkal teli talaj is nehezítette. (Utak szinte egyáltalán nem találhatóak a bajnokság helyszínéül szolgáló erdőben.)

A versenyen egy kiemelkedő, veszprémi érdekeltségű eredmény is született. Egyesületünk tagja, Wieder Ilona a hatvanéves nők között, N60A kategóriában fiatalokat megszégyenítő idővel, országos bajnoki címet szerzett.

Ica
Wieder Ilona országos bajnokként a dobogó legfelső fokán

Megosztás