Országos bajnokságok – 2014. október 23-26. Miskolc

Category: 2014, Eredményeink

Országos bajnokságok – 2014. október 23-26. Miskolc

 

Négy országos bajnoki megmérettetésen vettek részt a tájékozódási futók az ünnepi hosszú hétvégén a Bükk-hegységben, köztük a Veszprémi Honvéd SE versenyzői.

 

Az idei országos bajnokságsorozat utolsó felvonása az Éjszakai Bajnoksággal kezdődött október 23-án este a Bükki Nemzeti Park területén, Répáshután, amelyen Németh Zsoltné N45 kategóriában bajnoki pontszerző helyen, hatodikként végzett.

 

Az idén első alkalommal megrendezett Rövidtávú Váltó Bajnoksággal folytatódtak másnap a küzdelmek Miskolc-Komlóstető lakótelepi és parkerdő jellegű részein. A hideg, esős idő alaposan próbára tette a versenyzőket, akik a sártengerré változott pályán küzdöttek a helyezésekért. Ebben a versenyszámban szép eredmény a 14-es korcsoportban induló VHS 1. sz. csapat (Mérő Dominika, Bácskai Péter, Bálint Benedek és Lantai Anna Boróka) által elért 7. helyezés.

 

esőben_rajtol_a_mezőny
Esőben rajtolnak a váltók első futói

 

A harmadik próbatétel, az Országos Csapatbajnokság napjára már kellemes idő várta a futókat. A tájékozódási szempontból kifejezetten bonyolult középhegységi terepen női csapatunk (Németh Zsoltné, Lendvai Katalin, Wieder Ilona) az N145 kategória győzteseként a dobogó legfelső fokára állhatott. Szintén szép eredmény a VHS 1. sz. csapat (Bálint Benedek, Bácskai Péter és Angyal Dániel) 7. helyezése a 14 éves fiúk mezőnyében. A 14 éves lányok között nyolcadik helyen végzett csapatunk (Mérő Dominika, Lantai Anna Boróka és Kápolnás Kata) – ezek a helyezések további bajnoki pontokat érnek.

 

Miskolc
Országos bajnok női váltónk (Melinda, Kati és Ica) a dobogó legfelső fokán

 

Utolsó nap, az Egyesületi Váltó Bajnokságon a roppant bonyolult domborzati formák alkotta, tájfutók számára valódi csemegének számító városszéli terepen a dobogóra esélyes felnőtt női váltónk egy sajnálatos sérülés miatt nem tudta befejezni a versenyt.

 

Megosztás