Pannon Tájfutó Napok – 2014. július 25-27. Zirc / Szépalmapuszta

Category: 2014, Eredményeink

Pannon Tájfutó Napok – 2014. július 25-27. Zirc / Szépalmapuszta

 

 

Július utolsó hétvégéjén háromnapos nemzetközi tájfutó fesztivált rendeztek megyénkben 9 ország több mint 300 versenyzőjének részvételével.

Az első, rövidtávú futamra Zirc belvárosában került sor, a kórház parkját is érintő, változatos helyszínek bevonásával, pörgős, sok ellenőrző pontot tartalmazó pályákkal, majd ezt követően Szépalmapuszta környékén, a Som-hegy és a Kőris-hegy közötti, tipikus bakonyi terepen mérhették össze tudásukat a résztvevők a normáltávú futamok során.

A viharokkal tarkított július végi kánikula az első két nap még nem okozott különösebb nehézséget, vasárnap viszont már végig szakadó esőben kellett teljesíteni a kitűzött pályákat kicsiknek-nagyoknak – a kitartás azonban elengedhetetlen volt, hiszen a három nap végén, összetett eredményhirdetésre került sor, ehhez pedig mindhárom, különböző pályát hibátlanul teljesíteni kellett felhőszakadás, sáros, csúszós utak, dörgés-villámlás, és nyakig érő csalán ellenére, méghozzá a lehető leggyorsabban.

Egyesületünk a versenyre legnagyobb létszámmal nevező csapatként az eredményhirdetésen is sűrűn tapsolhatott tagjainak. Külön öröm, hogy teljesítménye alapján ezúttal több, nemrég óta tájfutó fiatal is felállhatott a dobogóra.

 

F10D 2.hely Barát Bendek
Barát Benedek ezüstérmes lett

 

A fél tucatnyi 4-5. helyezés mellett a következő érmes helyezések születtek:

M10D: 2. Barát Benedek, 3. Chmelik Roland

M12C: 2. Miskey Bendegúz

M70: 2. Vass Tibor

W10D: 2. Tokai Kiss Zsófia

W18B: 2. Kocsispéter Kata

W45: 2. Németh Zsoltné

W60: 1. Wieder Ilona

 

F12C 2.hely Miskey Bendegúz
Miskey Bendegúz a dogogó 2. fokán

 

 

 

Megosztás