Országos Rövidtávú és Pontbegyűjtő Csapatbajnokság – 2014. szeptember 13-14. Paks

Category: 2014, Eredményeink

Országos Rövidtávú és Pontbegyűjtő Csapatbajnokság – 2014. szeptember 13-14. Paks

 

A tájékozódási futó országos bajnokságsorozat következő állomásaként szeptember második hétvégéjén Pakson került sor az újabb megmérettetésekre.

 

A Magyarország Rövidtávú Bajnoka címért folyó, két fordulóból álló, rangsoroló küzdelemnek helyt adó lakótelepi, parkos környezetben nem voltak különösebben bonyolult pályák kitűzve. A rendkívül gyors, pörgős versenyben viszont éppen ezért a legkisebb hiba vagy bizonytalanság is megbosszulta magát: másodperceken múltak a helyezések. Több kategória eredménylistájában is megmutatkozott, hogy az optimális útvonalat megtaláló versenyzők között egyértelműen a futásbeli képességek döntötték el a végső sorrendet; a győztes időhöz képest másodpercekkel később érkezve is már csak az 5-8. hely körül lehetett végezni.

De még ennél szorosabb küzdelmek is voltak: az egyesületünk színeiben induló Wieder Ilonának a legtöbb átmenetet megnyerve még a befutó szakaszon is erősen hajráznia kellett, hogy mindössze egy másodperccel megelőzve a mezőnyt, a 60 éves nők kategóriájában országos bajnoki címet szerezve, a dobogó legfelső fokára állhasson az eredményhirdetésen.

20140913_183335
Wieder Ilona országos rövidtájvú bajnoki címet szerzett

 

A Paks környéki, homokbuckás, erdőfoltokkal tarkított terepen rendezték meg vasárnap az Országos Pontbegyűjtő Csapatbajnokságot. A háromfős csapatoknak itt közösen kellett megoldaniuk a feladatot, a minden csapattag által kötelezően, meghatározott sorrendben érintett 6-12 ponton felüli – kategóriától függően – további 10-30 ellenőrző pont megkeresését tetszés szerint elosztva egymás között.

Ebben a versenyszámban is született egy dobogós helyezésünk: N145-ben bronzérmes lett a Wieder Ilona, Lendvai Katalin, Németh Zsoltné összeállítású szenior női csapat.

20140914_143444
Wieder Ilona, Lendvai Katalin és Németh Zsoltné a dobogó 3. fokán

 

Megosztás