Szlovák Karszt Kupa – 2014. július 31 – augusztus 3. Várhosszúrét, Szlovákia

Category: 2014, Eredményeink

Szlovák Karszt Kupa – 2014. július 31 – augusztus 3. Várhosszúrét, Szlovákia

 

Csodálatos természeti környezetben, a szlovák-magyar határ közelében található Gömöri-mészfennsík területén rendezték meg július 31-augusztus 3. között a Szlovák Karszt Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyt, amelyen 21 ország csaknem 700 versenyzője között egyesületünk tagjai is részt vettek egy kisebb csapattal.

 

A Pelsőci- és a Szilicei-fennsík gyönyörű, víznyelő töbrökkel tarkított, erdős részein rendkívül technikás, nagy figyelmet igénylő pályákat tűztek ki a szervezők, de maga a futás sem volt könnyű a talajt borító rengeteg kő, és a sziklás felszín miatt. A térségre zúduló nagyobb zivatarok ellenére a futamok idejére tűrhető időjárási körülmények alakultak ki, bár a tűző napsütéssel és az esőzések utáni magas páratartalommal azért meg kellett birkózniuk a résztvevőknek.

 

Az utolsó nap különleges kihívást tartogatott: vadászrajttal indították a versenyzőket. Ilyenkor az előző futamok összesített időeredménye alapján kialakult sorrendben, az addig begyűjtött időhátránynak megfelelő késéssel indulnak a versenyzők egymás után, így nagyon kis lemaradás esetén különlegesen izgalmassá válik a versenyzés, és a befutási sorrend egyben már a végeredményt is jelenti.

 

Újabb szép eredményeket könyvelhettünk el:

Lantai Boróka  a 12 éves -, Németh Zsoltné pedig a 45 éves nők között futott át ötödikként a célvonalon, míg Lantai Lili a 10 éves női kategóriában ezüstérmesként, Angyal Dániel pedig a 12 éves fiúk mezőnyében bronzérmesként dobogóra is állhatott ezen a színvonalas külföldi megmérettetésen.

Lantai_Lili_2
Lili ezüstérmes lett

 

Angyal_Dani_3
Dani bronzérmes

Megosztás