Tipo Kupa – 2014. május 2-3-4. Pusztamarót

Category: 2014, Eredményeink

Tipo Kupa – 2014. május 2-3-4. Pusztamarót

A Veszprémi Honvéd SE tájfutói a hosszú hétvége három napját Pusztamaróton töltötték a 600-nál is több hazai és külföldi résztvevőt felvonultató Tipo Kupa országos rangsoroló versenyen.

A küzdelmek a Gerecse-hegység igencsak meredek és sziklás oldalain folytak, némely pályán 300 méternél is több szintkülönbséget kellett legyűrniük az indulóknak, akiknek a felkészültségét a rendezők által kitűzött, komolyabb technikai tudást igénylő pályák is próbára tették. Ezúttal az égiek sem kedveztek túlzottan a versenyzőknek… azonban a felváltva lezúduló zápor, zivatar, jégeső, a vasárnapra megerősödő hideg szél, de még a szombat éjszaka folyamán a versenyközpontnak helyet adó tábor területén kigyulladt és leégett kemence sem szegte kedvüket: a Honvédosok így is újabb szép sikereket könyvelhettek el.

Legjobban a mindössze kilencéves Lantai Lili szerepelt, aki az N10D kategória mindhárom napi futamát megnyerve összetettben is első lett. Ugyancsak szép eredmény az erős mezőnyben Mérő Dominikabronzérme, aki összesített időeredménye alapján az N14E kategória harmadik helyezését szerezte meg.A felnőttek közül kiemelkedik az N45-ös kategóriában Németh Zsoltné edző aranyérme, aki a harmadik napi futamot megnyerve, óriási hajrával összetettben is kivívta a győzelmet.

További jó helyezést ért el Lantai Boróka (N12C kategória 5. hely), Angyal Dániel (F12C kategória 6. hely), valamint Bálint Bence (F35Br kategória 4. hely).

Megosztás