Balaton Kupa – 2015. július 4-5. Uzsa, Keszthely

Category: 2015, Eredményeink

Balaton Kupa – 2015. július 4-5. Uzsa, Keszthely

Rekkenő hőségben került megrendezésre július elején a kétnapos Balaton Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó verseny. A városi- és terepfutás szempontjából egyaránt fokozottabb erőpróbát jelentő kánikula ellenére több mint 250 induló állt rajhoz, köztük egyesületünk néhány versenyzője is.

Az első futam helyszínéül az Uzsa környéki „alattomos” terepet választották a rendezők – ami ugyan nem kifejezetten hegyvidéki terep, a megszámlálhatatlan mennyiségű mély völgy és meredek gerinc labirintusában, a végig felfelé mászásból vagy lefelé ereszkedésből álló pályák teljesítése során mégis akár több száz méter szintkülönbséget is le kellett legyűrni a versenyzőknek. Az ország egyik legtechnikásabbnak számító terepe alaposan megszórta a mezőnyt, ami a kategóriák győztes idején is meglátszott.

A következő két futamra Keszthely belvárosában került sor, ahol rövid, gyors pályák vártak a résztvevőkre, lényegesen kevesebb útvonalválasztáson való töprengést, ám a forróság miatt annál nagyobb koncentrációt és kitartást igényelve. A rendkívül gyorsan lezajló sprint futamokon már nehéz volt komolyabban módosítani az előző napi helyezéseken, az összetett végeredmények javarészt az első futamon produkált teljesítményen alapultak.

A VHSE tagjai végül három arany- és két ezüstérmet szereztek a megmérettetésen.

 

Dobogós helyezettjeink:

N14B:    1. Mérő Dominika

F10D:    2. Bálint Gergő

F12C:     1. Bálint Ádám

F14B:     2. Bálint Benedek

F35:       1. Bálint Bence

BalatonKupa_VHSE_dobogos_helyezettek

Megosztás