Diákolimpia Országos Döntő – 2015. május 16-17. Zánka, Diszel

Category: 2015, Eredményeink

Diákolimpia Országos Döntő – 2015. május 16-17. Zánka, Diszel

Idén Veszprém megyei helyszíneken rendezték meg a tájékozódási futó diákolimpia országos döntőjét, amelyre minden korcsoportban a megyei bajnokságok első 5 (Budapestről az első 10) legjobb helyezettje jutott be, továbbá közvetlenül indulhattak a magyar válogatott keret tagjai, valamint az aranyjelvényes minősítésű sportolók.

A két nap alatt 3 versenyszámban, 5 fiú és 5 lány korcsoportban mérte össze a felkészültségét és képességeit közel ötszáz általános és középiskolás korú tájfutó. A diákolimpián a gyerekek elsősorban az iskolájukat képviselik, de természetesen az őket edző sportegyesületek színeiben indulnak, így egyesületünk mezét 20 fiatal versenyző viselte a döntőkben.

A zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor adott otthont az első megmérettetésnek, a sok gyerek által különösen kedvelt rövidtávú számnak, amelyen korcsoporttól függően 1,5 – 3 km közötti távokat kellett teljesíteni, jellemzően nagyszámú ellenőrző pont érintésével. Ebben a versenyszámban két utánpótlás korú tagunk is elnyerte a Magyarország Tájékozódási Futó Diákolimpiai Bajnoka címet.

Rövidtáv eredmények

FII. 1. Bálint Ádám

NII. 1. Lantai Lili

DSC_0123
Lili és Ádám, 2015-ben Magyarország Tájékozódási Futó Diákolimpiai Bajnokai a II-es korcsoportban

 

A szombat délutáni váltóversenyen Veszprém megye 5 fiú és 3 lány csapatot állított ki, közülük két csapat is bekerült a legértékesebbnek számító első hat helyezett közé.

Váltó eredmények

Fiúk: 41 induló csapat közül 5. lett Veszprém megye 1-es számú váltója: Bálint Benedek, Bácskai Péter és Péntek Márton.

Lányok: 30 csapat közül a 6. helyen végzett Veszprém megye 1-es számú váltója: Mérő Dominika, Lantai Anna Boróka és Péntek Gréti.

 

DO_1. nap
A rövidtáv és a váltó versenyszám helyezettjei az ünnepélyes eredményhirdetésen: Beni, Peti, Ádám, Marci, Lili, Boróka, Gréti és Dominika

 

A normáltávú versenyre vasárnap, Zalahaláp és Hegyesd között került sor, egy kismértékben szintes, ám technikailag eléggé nehéz terepen. A nyílt részek és a különböző mértékben futható, sűrűbb erdős foltok váltakozása összetett tájékozódási képességeket igényelt a résztvevőktől, de a pályák hosszát sem szabták szűkre a rendezők, így a mezőnyök eredménye egészen széthúzódott: a győztes időhöz képest a legkésőbb befutók ideje nem egy esetben akár egy-másfél órával is több lett.

Normáltáv eredmények

FII. 2. Bálint Ádám, 4. Vincze Barnabás

FIII. 5. Bálint Benedek

NIII. 5. Lantai Lili

DO_Báthory
A normál távon jó helyezést elérő fiúk: Barni, Ádám és Beni

 


 

A diákolimpiával egy időben és azonos helyszínen került megrendezésre a kétfordulós Zala Kupa. Ezen a kísérő rendezvényen bárki indulhatott. Itt további két dobogós helyezettnek örülhettünk.

 Zala Kupa összetett eredmények

F10D: 1. Bálint Gergő

F12C: 3. Kovács Márk

 

DO_Balint_Adam
Zala Kupa győztesként Bálint Gergő
DO_Kovacs_Mark
Zala Kupa 3. helyezett: Kovács Márk

 

Megosztás