Honvéd Kupa – 2015. május 9-10. Vinye

Category: 2015, Eredményeink

Honvéd Kupa – 2015. május 9-10. Vinye

Remek időben és remek hangulatban zajlott le a hétvégén az egyesületünk által hagyományosan minden év májusában megrendezett országos rangsoroló tájékozódási futó verseny, az idén negyedszázados jubileumát ünneplő Honvéd Kupa. A megmérettetés első napi futama egyben az Ifjúsági Európa Bajnokságra és a Junior Világbajnokságra készülő fiatalok válogató versenyeinek következő állomása is volt.

Ezúttal egy Vinyéhez közeli területre esett a választás. A Hódos-ér környéke nem csak a turistákat vonzza: tájékozódás szempontjából is ideális helyszín a maga meredek hegyoldalaival, jellegzetes középhegységi terepvonulataival, ahol igencsak elkél a jártasság a tájoló használatában és a térképolvasásban, de megfelelő fizikai felkészültségre is szükség van.  A technikás, és szintekben sem szűkölködő pályákon összesen mintegy 450-en mérték össze képességeiket a két nap alatt.

 

11219498_949550465079259_2765807161400539077_o

 

A versenyen 35 utánpótlás korú tagunk is indult, akik közül szinte minden második gyerek dobogós helyen végzett: 17-en térhettek haza éremmel a nyakukban.

 

HonvedKupa2015

Eredményeink:

F10D 1. Bálint Gergő, 2. Schafer Ferdinánd, 3. Majerhoffer Norbert 

F12C 1. Angyal Dániel, 2. Kovács Márk, 3. Bálint Ádám 

F12D 1. Chmelik Levente, 2. Barát Benedek, 3. Gaschler Máté

F14B 3. Bálint Benedek 

F15-18C 1. Berzsenyi Bence 

N10D 1. Lantai Lili, 3. Gaschler Emma 

N12C 2. Bácskai Eszter 

N15-18C 1. Lantai Anna Boróka, 2. Kápolnás Kata, 3. Esztergályos Laura

 

Honvéd Kupa Gyerekverseny

A tájfutás amellett, hogy versenysport, egy kitűnő családi szabadidős sport is, a legkisebbektől a legidősebbekig bárki űzheti a hobbitevékenységtől kezdve egészen az élsport szintjéig. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájfutó Szakosztálya különösen nagy hangsúlyt fektet a gyerekek bevonásába az egészséges életmód alapját jelentő sporttevékenységekbe – elkötelezett munkájuk eredményét jelzi a megye immár legnagyobb létszámú utánpótlás csapatának nevelése.

 

DSC01523

 

A Honvéd Kupa elmaradhatatlan kiegészítő rendezvényeként a legkisebbek külön a számukra előkészített gyermekversenyen indulhattak, egy biztonságos, kis pályán. A 70-nél is több apróság lelkesen futott, szaladt, sétált, vagy totyogott végig a szalagokkal kijelölt útvonalon, és kereste meg a nyolc ellenőrző pontot. A célba visszaérve mindenki apró ajándékot kapott, szombaton még helyben sütött friss lángos is ütötte a résztvevők markát. A második nap végén pedig külön gyerek-eredményhirdetésre került sor, ahol korcsoportonként a legügyesebbnek bizonyuló fiúk és lányok további ajándékokat kaptak.

Néhányuknak talán itt indul el a sportkarrierje, és lesz belőle egy következő Oláh Katalin vagy Monspart Sarolta.

 

HonvedKupa_gyerekverseny

 

 

A verseny pillanatait bemutató video megtekinthető itt:

Honvéd Kupa

Megosztás