Jurisics Kupa – 2015. október 9-11. Szombathely

Category: 2015, Eredményeink

Jurisics Kupa – 2015. október 9-11. Szombathely

Szombathely adott otthont Magyarország 2015. évi Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságának, amellyel azonos helyszínen és időpontban került megrendezésre annak kísérő rendezvényeként a Jurisics Kupa. A háromnapos regionális rangsoroló tájékozódási futó versenyen a részben szombathelyi kötődésű Bálint családból négyen indultak a Veszprémi Honvéd SE színeiben, és értek el mindannyian dobogós helyezést.

A változó hosszúságú – rövid-, közép- és rövidített normáltávú – pályákat Szombathely Fő tere, az Iseum és a történelmi belváros érintésével, majd a Falumúzeum területén, végül az utolsó futamon a parkerdőben tűzték ki a szervezők. A sportág iránt érdeklődő kezdők mindhárom napon a tájékozódási futást népszerűsítő céllal kialakított egyszerűbb pályákon, néhol szalagozással segített útvonalakon, valamint történelmi sétán kóstolhattak bele a térképolvasás rejtelmeibe. A részt vevők lelkesedését a harmadik futam idejére elromló idő sem törte meg, a vasárnapi szakadó esőben és alig 4 fokban, bőrig ázva is sokan teljesítették a távokat.

Egy sajnálatos hiba miatt (két ellenőrző pont nem a térképen jelölt helyen volt) az első napi eredményeket néhány kategóriában törölni kellett, ami a végeredményeket is módosította, ennek ellenére a Bálint-fiúk összetettben így is két arany-, és két ezüstéremmel zárták a versenyt:

FN10D: 1. Bálint Gergő

F12C: 2. Bálint Ádám

F14B: 1. Bálint Benedek

F40: 2. Bálint Bence

 

DSC_1815

DSC_1822

DSC_1832

 

Megosztás