Normáltávú OB és OEVB – 2015. október 17-18. Pilisszentlélek

Category: 2015, Eredményeink

Normáltávú OB és OEVB – 2015. október 17-18. Pilisszentlélek

Pilisszentlélek mellett, a Hoffmann vadászház környékén került megrendezésre az idei év utolsó országos egyéni bajnoksága, a Normáltávú OB, amelyet a 2015-től bevezetett egyfordulós (selejtező nélküli) formában bonyolítottak le. A nők 14 és 70 év, míg a férfiak 14 és 90 év közötti kategóriákban teljesíthették a korcsoportjuknak megfelelő nehézségű pályákat.

A Dobogókőhöz közeli, túrázók által is kedvelt, klasszikus középhegységi terep roppant részletgazdag, szabdalt domborzatú, ámde jól futható szálerdő borítja. A pályák technikailag is kifejezetten színvonalasra sikerültek, a teljesítésük kemény erőpróbát jelentett mindenkinek. Ehhez hozzájárult az is, hogy a sok eső miatt nagyon párássá vált az erdő, nehezítve a látási viszonyokat, és a térképek apró részleteinek kisilabizálását. Mindezek a győztes időkre is rányomták a bélyegüket, de különösen a mezőnyök végén látszott, mennyire komoly kihívással néztek szembe a résztvevők: a versenyzők az átlagosnál jóval hosszabb időt töltöttek kint a terepen.

A megmérettetést egyesületünkből két hölgyversenyző vette legsikeresebben: Mérő Dominika N14E kategóriában 62 induló közül a 4. legjobb idővel teljesítve a távot bajnoki pontszerző helyen végzett, Wieder Ilona pedig a szeniorok között, N60A kategóriában nyerte el a Magyarország Normáltávú Egyéni Bajnoka címet.

 

DSC_2076
Ica újra a dobogó tetején

 

Még egy szép sikernek örülhettünk a hétvégén: az azonos terepen, másnap megrendezett Országos Egyesületi Váltóbajnokságon az N150 kategóriában induló Böröczkyné Makai AnnaWieder IlonaNémeth Zsoltné összetételű csapat igencsak szoros küzdelemben 4. helyezést ért el.

***

Az OB keretein kívül eső, kötöttségektől mentes összetételű csapatok Mix kategóriájában pedig a Bálint Benedek – Bálint Ádám – Angyal Dani trió végzett a második helyen.

Megosztás