Easter4 – 2016. március 25-28. Szlovénia

Category: 2016, Eredményeink

Easter4 – 2016. március 25-28. Szlovénia

Külföldi versenyzési tapasztalatok szerzése céljából utazást szerveztünk Szlovéniába, az Easter4 elnevezésű nemzetközi tájékozódási futó versenyre a tavaszi iskolai szünetben.

A négy napos, négy futamból álló megmérettetésre fél Európából érkeztek résztvevők: olasz, szlovák, svájci, svéd, spanyol, francia, magyar, angol, norvég, német, osztrák, finn, szlovén, cseh, horvát, holland és orosz tájfutók között versenyezhettünk.

A futamokat három, egymástól határozottan eltérő jellegű terepen bonyolították le, amelyekben csak annyi volt közös, hogy a magyar terepviszonyokon edződött futók számára szokatlan mértékben köves karsztvidéken (sziklafalak, kőmezők, köves gödrök, rakott kőfalak jellemezte tájon, ahol még a fű alatt is kövek csikorogtak a cipők alatt) egyaránt nehéz volt futni.

A világhírű lipicai ménes tőszomszédságában megrendezett nyitányt követően Podgrad környékén, majd Prešnica falu mellett folytatódtak a küzdelmek. A bonyolult pályák teljesítése mindvégig nagy odafigyelést kívánt: a legkisebb figyelmetlenség is súlyos percekbe kerülhetett, egy-egy tájékozódási hibát követően nehéz volt visszatalálni az ellenőrző pontokra vezető irányhoz. Ennek megfelelően váltakozó sikerrel szerepeltek a versenyzőink, de kivétel nélkül mindenki eredményesen teljesítette az összes feladatot.

 

VHS_résztvevők

 

Négyen az összesített időeredményük alapján a dobogóra is feljutottak: Bálint Gergő M10, míg Bálint Ádám M12 kategóriában győztesként, Bálint Benedek a 14 éves fiúk között (3. és 4. napi futamgyőzelmet követően) második helyezettként, míg Bálint Bence Open kategóriában harmadikként.

Bálint_Benedek
Beni 2. helyezést ért el

További szép eredmény Angyal Dániel (M14) és Mérő Dominika (W16) 5. helyezése (2. napi futamgyőzelemmel), valamint Bácskai Eszter (W14) és Németh Zsoltné (W45) 6. helyezése.

 

 

Megosztás