ÉOB – 2016. június 11. Zsana

Category: 2016, Eredményeink

ÉOB – 2016. június 11. Zsana

A Kiskunság területén, Zsana település közelében került megrendezésre Magyarország 2016. évi tájékozódási futó éjszakai országos bajnoksága. A feladat minden tekintetben azonos volt, mint egy normál tájékozódási futó verseny esetében, azzal a nehezítéssel, hogy éjszakai sötétségben kellett megtalálni az ellenőrző pontokat. Ez a távolabbi környezet erősen korlátozott felismerhetősége miatt jóval komolyabb tájékozódási képességeket igényel a versenyzőktől.

A legnagyobb kihívást azonban az időjárás okozta: a résztvevők óriási balszerencséjére éppen egy órával a 22:00 órakor induló verseny előtt a környéket is elérte a zivatarzóna. A dörgéssel-villámlással kísért nyári felhőszakadás igencsak megnehezítette az amúgy sem könnyű futást a sötét erdőben. A mezőny elején rajtoló versenyzőknek jutott ki leginkább az égi áldásból, a később indulók valamivel jobban jártak, mivel addigra csillapodott az eső, azonban az esőáztatta, vizes erdőben ők sem úszták meg szárazon.

Az elmúlt évek statisztikáját messze túlhaladva, mintegy 350-en neveztek előzetesen a speciális megmérettetésre, azonban csak 260 körüli érvényes eredmény született.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület néhány fővel vett részt a bajnokságon, ahol egy kiemelkedő sikernek örülhetünk: az egész idei szezonban remek formában versenyző Németh Zsoltné országos bajnoki címet szerzett a 45 éves női mezőnyben.

 

Németh_Zsoltné_országos_bajnok_ÉOB2016

 

A nem bajnoki kategóriákban szintén kiválóan szerepelt a klub két, általános iskolás korú versenyzője, akik még csak most ismerkednek a tájfutás éjszakai változatával. Első szárnypróbálgatásukat máris siker koronázta, mindketten dobogós helyen végeztek: Bálint Benedek az F21BR kategóriában bronzérmes, míg Angyal Dániel a Nyílt Technikás kategóriában aranyérmes lett.

 

Angyal_Dániel_ÉOB_nyílt_kategória_győztes

 

Akik a hajnali 1:30-as eredményhirdetés után már nem indultak haza, hanem a környéken töltötték az éjszaka hátralevő részét, másnap egy kislétszámú, családias hangulatú, ámde regionális rangsoroló tájfutó versenyen mérethették meg magukat még egyszer a sötétben részben már megismert terepen.

A Papp János Emlékversenyen induló Veszprémi Honvéd-versenyzők itt további érmeket gyűjtöttek be. Eredményeik:

F14B: 1. Bálint Benedek, 2. Angyal Dániel

N45B: 2. Németh Zsoltné

 

 

Megosztás