EVOB és ONEB – 2016. október 15-16. Csákberény

Category: 2016, Eredményeink

EVOB és ONEB – 2016. október 15-16. Csákberény

A magyar tájékozódási futó bajnokságsorozat két újabb eseményére került sor október közepén egy egyéni- és egy csapatverseny keretében. Az Országos Egyesületi Váltóbajnokság, valamint a Normáltávú Országos Egyéni Bajnokság helyszínéül idén a Vértes-hegységre esett a választás, annak is egy igen-igen embert próbáló részére, Csákberény határában.

 

Egyesületi Váltó OB

A festői panorámát nyújtó, kopár hegytetők között, a sziklákkal teli, meredek lefutású völgyekkel tagolt, sokfelé nagyon nehezen futható területen kőkemény pályákat álmodtak meg a szervezők.

Szép eredmény, hogy a megmérettetésen szakosztályunk váltója dobogós helyen végzett: N150 kategóriában bronzérmes lett a Veszprémi Honvéd SE szenior női csapata, Kaszásné Boa Ágnes, Böröczkyné Makai Anna és Németh Zsoltné. A küzdelem szorosságát jelzi, hogy alig 4 másodperces előnnyel jutottak fel a dobogóra.

 

evob_vhs_iii_helyezett_noi_valto
Bronzérmes a női váltónk

 

A nem bajnoki kategóriákban induló tájfutóink, akik elsősorban tapasztalatszerzési céllal vettek részt a versenyen, további sikereket könyvelhettek el:

F12C: 1. Bálint Ádám, 2. Gaschler Máté, 3. Vincze Barnabás

F21BR: 2. Bálint Benedek

F40: 2. Marton Balázs

N12C: 3. Gaschler Emma

N14B: 1. Bácskai Eszter, 3. Papp Viktória

NYTR: 1. Angyal Dániel

 

Normáltávú Egyéni OB

A váltóban indulók számára részben már ismert volt, milyen kíméletlen terepre kell számítani másnap az egyéni bajnokságon is. Nem okozott meglepetést, hogy a mezőnyök egy része a győztes időknél jóval lassabban, annak akár többszöröse alatt tudta teljesíteni a kijelölt feladatot. Nemcsak a sok, azonos tereptárgy között okozott fejtörést megtalálni a megfelelőt (például egy sziklákkal teli hegyoldalban azt az egy sziklát, aminek a hasadékába az ellenőrző pontot rejtették). A pályakitűzők hosszú, némely kategória esetén a légvonalban 2 km-t is meghaladó átmeneteket is illesztettek a pályákba, ahol az útvonalválasztás sikeressége akár a helyezések sorrendjét is eldönthette.

A színvonalas erőpróbán a fiatalok és a szeniorok közül is sikerült 2-2 versenyzőnknek bajnoki pontokat jelentő helyen befutni a célba az évad utolsó egyéni országos bajnokságán.

 

Eredmények:

F14E: 4. Bálint Benedek

N16E: 6. Mérő Dominika

N45A: 4. Németh Zsoltné

N60A: 3. Wieder Ilona

 

dsc_3814
Wieder Ilona – újra a dobogón

 

A kísérő versenyen további érmeket szereztek a legfiatalabb korcsoportban induló versenyzőink:

F10D: 1. Kovács Jeromos, 2. Bálint Gergő

N10D: 1. Gaschler Emma

 

 

Megosztás