HOB – 2016. március 26. Bátaapáti

Category: 2016, Eredményeink

HOB – 2016. március 26. Bátaapáti

A hosszútávú versenyszámmal kezdődött meg Magyarország 2016. évi országos tájékozódási futó bajnokságsorozata, amit Bátaapáti környékén, a Geresdi-dombság területén rendeztek meg a húsvétot megelőző szombaton.

A mély völgyekkel és metsződésekkel tagolt, szerteágazó patakokban gazdag vidék minden szempontból kitűnő terep egy színvonalas OB lebonyolítására. A kiemelt sportesemény sikeréhez Bátaapáti község vezetőinek vendégszeretete is hozzájárult, kikapcsolódásként pedig az érdeklődők a paksi atomerőmű radioaktív hulladékainak végső nyughelyét is megtekinthették a Nemzeti Radioaktív-hulladék tároló látogatóközpontjában – ezeket a veszélyes hulladékokat ugyanis éppen a most versenyhelyszínül szolgáló hegy gránittömbjeinek mélyébe vájt folyosókban helyezik el véglegesen.

A férfi és női 18, 20 és 21 éves korosztály a legnívósabb „E”-, míg a 35 év felettiek „A” kategóriában indulhattak a komoly fizikai felkészültséget igénylő megmérettetésen. A fiatalabb generáció a kísérő versenyen tehette próbára a képességeit.

A lecke fel volt adva, a legerősebb férfi mezőnyben a táv meghaladta légvonalban a 20 km-t, és ezer méternél is több szintemelkedést jelentett, de minden résztvevő számára kemény kihívásnak számított a hosszú átmenetekkel és fejtörést okozó útvonalválasztási opciókkal fűszerezett pályák teljesítése. A terepviszonyokra még az esőzés is rátett egy lapáttal, a meredek oldalakon való átkelés még nehezebbé vált az esőáztatta, csúszós talajon.

Az egyesületünk színeiben induló Wieder Ilona a várakozásoknak megfelelően ezúttal is remek formában szerepelt, és legyőzve régi nagy riválisait, a női 60A kategória legjobb idejét futva egy újabb OB-bajnoki aranyérmet szerezve indította az idei versenyévadot.

 

Eredmények:

N60A: 1. Wieder Ilona (Veszprémi Honvéd SE)

 

IMG_1541

 

Megosztás