Homokháti Maccabi Kupa – 2016. május 14-16. Kiskunmajsa

Category: 2016, Eredményeink

Homokháti Maccabi Kupa – 2016. május 14-16. Kiskunmajsa

Az Alföldön, Fischerbócsa közelében rendezték meg a Homokháti Maccabi Kupa elnevezésű háromnapos nemzetközi tájékozódási futó versenyt a pünkösdi hosszú hétvégén.

A jellegzetes, homokbuckás terep senkinek nem okozott különösebb meglepetést, bár a területen korábban nem volt még tájfutó verseny. A tájegységre jellemző körülmények várták a futókat: viszonylag kevés szintkülönbség mellett változatos fedettségű, fenyőerdőkkel, nyílt részekkel és borókabokrokkal tarkított vidéken zajlottak a megmérettetések.
Vidám színfolttal gazdagította a rendezvényt a versenyközpont közvetlen szomszédságában levő libatelep, és a szárnyasok megszámlálhatatlan sokasága, valamint a kiskunmajsai termálfürdő, ahonnan a vendégek vérmérsékletük szerint biztatták az éppen arra haladó versenyzőket – az egyik futam ugyanis érintette a fürdő parkját is.

Az időjárásra már annál több panasz lehetett: az eső a szemerkéléstől kezdve az özönvízszerűen lezúduló formájáig változatos intenzitással, de két napon át esett, csak harmadnapra örülhettek a résztvevők némi napsütésnek. Bár a homokos talajnak jót tett a csapadék, összeállva könnyebb volt rajta a futás.

A pályák teljesítése nagy odafigyelést igényelt, különösen az ellenőrző pontok közelében vált kiemelten fontossá a körültekintő tájékozódás.

Egyesületünket páran képviselték a versenyen, köztük Wieder Ferenc, aki a három futam összesített időeredménye alapján NYK kategóriában bronzérmes lett.

 

13247901_1115911538483344_1415092973856464475_o

 

 

Megosztás