Honvéd Kupa – 2016. május 7-8. Vinye, Hódos-ér

Category: 2016, Eredményeink

Honvéd Kupa – 2016. május 7-8. Vinye, Hódos-ér

Vinye közelében rendeztük meg a 26. Honvéd Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt.

A kétnapos megmérettetésre a Dunántúli-középhegység egyik legszebb részén került sor: a túrázók körében is népszerű Hódos-ér mentén, jól futható, tiszta bükkerdők, szerteágazó, mély völgyek és meredek hegyoldalak jellemezte területen, amelyet a résztvevők „igazi, klasszikus tájfutó terepként” emlegettek.

10 és 70 év között válogathatott mindenki az életkorának megfelelő kategóriák közül. A legerősebb mezőnyökben induló versenyzőknek jelentős szintkülönbséget kellett legyűrniük a technikailag sem egyszerű, hosszú átmeneteket is tartalmazó pályák teljesítése során, de a többiek is hasonlóan színvonalas tájékozódási feladatokat kaptak.

Az egészen kicsik külön gyerekversenyen próbálhatták ki a sportág rájuk szabott változatát. A biztonságos, szalagozással segített pályán egy mesebeli boszorkány is várta őket, kis tréfás pluszfeladatot adva az ellenőrző pontokat kereső apróságoknak. Közel száz kis versenyző kóstolt bele a pontkeresés izgalmaiba. A pálya teljesítéséért apró ajándékokat és helyben sütött lángost kapott mindenki, míg a legügyesebbek valódi eredményhirdetésen is dobogóra állhattak. Ritkán látni annyira megható jelenetet sportrendezvényen, mint amikor a két év alatti korcsoport legjobbjai ültek a dobogón.

 

Honvéd_Kupa_gyerekverseny_2évalattiak

 

A jelen levők két további rendkívüli pillanatnak is részesei lehettek. Különdíjat kapott a kereken 20 évvel ezelőtt megrendezett Honvéd Kupán, és most is eredményesen szereplő Jenővári Gabriella, valamint Ládi János.  Az egyedi kupákat stílusosan id. Vass Tibor, a VHSE tiszteletbeli elnöke, egyben a két évtizeddel ezelőtti Honvéd Kupa elnöke adta át.

A másikra egy roppant szomorú esemény szolgáltatott okot: a versenyre benevezett, idős kora ellenére is aktív balatonfüredi versenyző, sokak példaképe, számos kitűnő sporteredmény birtokosa, Kangasmaki Heikki tragikus hirtelenséggel, váratlanul bekövetkezett halála – akire rövid, néma csenddel emlékeztek a sporttársak.

 

Szinte minden utánpótlás korú versenyzőnk indult a megmérettetésen, akik remekeltek a bakonyi terepen, és összesen 17 dobogós helyezést vívtak ki.

 

F10D: 2. Bálint Gergő

F12C: 1. Bálint Ádám, 2. Vincze Barnabás

F12D: 1. Perczel-Szabó Barnabás, 3. Barát Miklós

F14B: 1. Bálint Benedek, 2. Angyal Dániel

F15-18C: 1. Chmelik Levente, 2. Bátori Zsombor Roland

F16B: 3. Bácskai Péter

F21C: 2. Perczel-Szabó Krisztián

F35BR: 1. Gaschler Gábor

 

N10D: 1. Gaschler Emma

N12C: 1. Lantai Lili

N14B: 2. Lantai Anna Boróka, 3. Bácskai Eszter

N18B: 1. Mérő Dominika

 

Honvéd_Kupa_VHS_dobogósok

 

 

Megosztás