Külföldi versenyek – 2016. nyár

Category: 2016, Eredményeink

Külföldi versenyek – 2016. nyár

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai ezen a nyáron is részt vettek néhány rangos külföldi tájfutó versenyen, ahová elsősorban nemzetközi versenyzési rutin szerzése céljából utaztak – és természetesen nyaralni 🙂

A különleges helyszínek, pályák és feladatok számos értékes tapasztalattal gazdagították versenyzőink kompetenciáit, de emellett még néhány értékes éremmel is gyarapodtak a gyűjtemények…

Az alábbiakban három ilyen versenyről olvashattok.

 

Durmitor Orienteering Challenge

2016. július 29-31. Montenegro

A Montenegrói Tájékozódási Futó Szövetség rendezésében háromnapos nemzetközi tájékozódási futó versenyt tartottak a Durmitor Nemzeti Park gyönyörű, vadregényes tájain Durmitor Orienteering Challenge elnevezéssel.

A hazánkban megszokott terepviszonyoktól jelentősen eltérő, 1400–1600 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő terület futás szempontjából és technikailag is komoly kihívást jelentett a néhány magyar résztvevő számára.

A versenyen Németh Zsoltné 1. helyezést ért el W45 kategóriában.

 

Németh_Zsoltné_Durmitor_Orienteering_Challenge_győztes
Melinda a dobogó csúcsán

 

Bubo Cup

2016. augusztus 3-6.  Horvátország, Cres  

Az Adriai-tenger gyöngyszeme, a horvátországi Cres sziget volt a helyszíne a következő, Bubo Cup elnevezésű négynapos nemzetközi tájékozódási futó versenynek. A páratlanul szép természeti környezetben megrendezett versenyen olyan rendhagyó terepeken futhattak a nevezők, mint például olajfaligetek, kőfalakkal szabdalt hegyoldalak, kőmezők és tengerparti tölgyerdők.

A pályák teljesítése a bonyolult domborzati formák, a nagyon nehezen futható köves részek, és a rekkenő hőség miatt mind fizikailag, mind technikailag alaposan próbára tette a versenyzőket.

A népes, nemzetközi mezőnyben Németh Zsoltné ezúttal is dobogós helyen végzett, a W45 kategória harmadik legjobb összetett idejét futva, bronzéremmel térhetett haza.

 

cres4
Jellegzetes kőmező Cres szigetén

 

Česká Kanada  

  1. augusztus 10-14.  Csehország

Augusztus közepén Csehországban vett részt egy nagyobb létszámú veszprémi csapat a Česká Kanada nevű, ötnapos nemzetközi tájékozódási futó versenyen. A „cseh Kanadának” is nevezett térség, Csehország egyik legvonzóbb turisztikai látványossága a tájfutók számára is felejthetetlen élményeket tartogatott: mesebelien szép, puha, fenyőtűkkel borított talajú, jól futható fenyvesekben, elképesztő formákat öltő sziklaképződmények között teljesíthették a kitűzött pályákat.

 

14107905_1223102634390706_4614560461787527054_o
A csapat

 

 

A nagy létszámú, és felettébb erős mezőnyökben a Lantai-lányok jóvoltából két dobogós helyezés is született: D12A kategóriában Lantai Lili, míg D14B kategóriában Lantai Anna Boróka szerzett bronzérmet; a 16 éves női mezőnyben pedig Mérő Dominika került a dobogó közelébe, ám ő végül összetettben a 6. helyen végzett.

 

Lili és Boróka_Ceska_Kanada_bronzérmesek
Lili és Boróka

 

 

Megosztás