Mecsek Kupa – 2016. április 23-24. Pécs, Árpádtető

Category: 2016, Eredményeink

Mecsek Kupa – 2016. április 23-24. Pécs, Árpádtető

A Közép-Mecsek területén, Árpádtető közelében rendezte meg a Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség az 57. Mecsek Kupa nevű kétnapos, országos rangsoroló versenyt.

A versengés nyárelőt idéző melegben kezdődött. A szombati rajtba vezető több mint két kilométer hosszú, és 150 méter szintemelkedést magában foglaló út megtétele már eleve alaposan kitikkasztotta a résztvevőket, akikre ezután még trükkös, hosszú átmeneteket és további jelentős szintkülönbségeket tartalmazó pályák vártak.

Másnapra nagyot fordult az időjárás: a második futam reggelére alig néhány fok, szakadó eső, és dermesztően hideg, viharos szél fogadta a hegyen azokat, akik úgy döntöttek, folytatják a versenyt. A máskor megszokott, kellemes hétvégi családi piknik hangulat helyett legtöbben a kocsiban ülve várták a rajtidejüket. A teljesítendő pályák jóval „barátságosabbak” voltak ugyan, ám a sáros, csúszós, medvehagymával teljesen benőtt, meredek hegyoldalakon így sem volt egyszerű az összes ellenőrző pont minél gyorsabb megtalálása. A futás tempójából vissza kellett fogni, így is kevesen úszták meg elcsúszás, esés nélkül. A nevezetes Tripammer-fánál berendezett célba egyöntetűen csuromvizesen, sárosan érkeztek be a versenyzők.

Az emlékezetes megmérettetésen többen is részt vettünk az egyesületből, és ezúttal is szép sikereket könyvelhettünk el. A helytálláson túl 7 dobogós helyezés is született.

 

Eredmények:

F12C: 3. Gaschler Máté

F14B: 3. Angyal Dániel

F45: 3. Vass Tibor

N10D: 1. Gaschler Emma

N35Br: 2. Mérő Edit

N45: 1. Németh Zsoltné

N50: 3. Böröczkyné Makai Anna

 

Mecsek_Kupa_VHSE_dobogósok

 

 

Megosztás