Őszi Boróka Kupa – 2016. november 12-13. Bócsa

Category: 2016, Eredményeink

Őszi Boróka Kupa – 2016. november 12-13. Bócsa

A Dél-Alföldön, Bócsa község határában rendezték meg a kétnapos Őszi Boróka Kupa tájékozódási futó versenyt, ahol egy rövidített normáltávú, és egy normáltávú futamon vehettek részt a nevezők.

A sajátos terepen (homokdűnék és homokbuckák között, részben nyílt részeken, részben sűrű borókabokrok foltszerű labirintusában) légvonalban 2–12 km hosszúságú pályákat tűztek ki a szervezők, amire ki-ki a választott útvonalaknak, esetleg a keresgélésnek, eltévedésnek megfelelő mértékben tett még rá pár száz métert, vagy néhány kilométert. Versenyfelhívásban ritkán olvasni olyan érdekes információt, mint a Boróka kupák esetében, ahol a pályaadatok és az ellenőrző pontok száma mellett azt is feltüntetik, hány pont lesz a borókásban elrejtve.

Félezernél is több tájfutó indult a versenyen, akiket nem rettentett el a feladat nehézsége, hanem inkább remek kihívásnak tekintették azt. Köztük finn, szlovák, román, szerb, osztrák, cseh, szlovén, horvát, spanyol versenyzők, valamint egyesületünk képviseletében Wieder Ilona, aki mindkét nap hibátlanul teljesítve a pályát, összetett időeredménye alapján fölényes győzelmet aratott a W60 kategóriában, magyar, szerb és finn versenyzőket maga mögé utasítva.

 

sdr
Ica összetettben közel 17 perces előnnyel nyert a nemzetközi mezőnyben

 

 

Megosztás