Rövidtávú és sprint váltó OB – 2016. szeptember 10-11. Gyöngyös/Mátrafüred

Category: 2016, Eredményeink

Rövidtávú és sprint váltó OB – 2016. szeptember 10-11. Gyöngyös/Mátrafüred

Szép sikereket hoztak a tájékozódási futó országos bajnokságsorozat rövidtávú és sprint váltó versenyszámai a Veszprém Honvéd SE számára.

Szeptember első hétvégéjén a Mátrában gyűlt össze a sportág krémje, hogy megküzdjön az országos bajnoki címekért. Az első megmérettetés Gyöngyös belvárosában várt a rövidtávon induló versenyzőkre: a parkokkal, zöldterületekkel tarkított városi környezetben megrendezett selejtező futamon az első 24-be bekerülés volt a fő cél. A szombat délutáni döntőben a rekkenő hőség mellett az igencsak trükkös belvárosi pályák teljesítésével is meggyűlt sokak baja. Számtalan apró részletet kellett a térképen figyelni a hibátlan eredményhez: tiltott területeket felismerni, átjárók, kapuk sorrendjét számolni, járókelőket és az éppen arra haladó násznépet kerülgetni…

Tagjaink a legfiatalabbak között, valamint a szenior kategóriákban jeleskedtek különösen: Bálint Benedek ezüstéremmel, Wieder Ilona bronzéremmel, Mérő Dominika pedig szintén értékes, bajnoki pontokat érő helyen zárta a döntőt.

 

Eredmények:

F14E: 2. Bálint Benedek

N60A: 3. Wieder Ilona

N16E: 5. Mérő Dominika

 

balint_benedek_utban_az_ob_ezust_fele
Beni útban az OB ezüst felé… (szerző: Máthé István)

 

Vasárnap Mátrafüredre költözött át a teljes mezőny. A spint váltón az utánpótlás korosztályokban 4-, míg a felnőtteknél és szenioroknál 3 fős váltók szálltak harcba az érmekért. Érdekes kihívást jelentett, hogy a pályák egymástól egészen eltérő jellegű területeken vezettek keresztül: volt üdülőfalura jellemző hétvégi házas rész meredek utcákkal, díszpark virágágyásokkal, játszóterekkel, de városi parkerdő és klasszikus erdei terep is sűrű bozótfoltokkal, ami többszöri tempóváltást, és változatos tájékozódási technikákat igényelt a futóktól.

Csapataink itt is remekül helyt álltak. A legfiatalabb kategóriában induló 1. sz. váltónk 28 másik csapatot legyőzve magyar bajnoki címet szerzett, további hat pedig újabb bajnoki pontokat zsebelhetett be.

 

Eredmények:

V14A kategória:

1. Lantai Lili, Bálint Benedek, Angyal Dániel, Lantai Anna Boróka

11. Bácskai Eszter, Bálint Ádám, Kovács Márk, Papp Viktória

14. Gaschler Emma, Gaschler Máté, Bálint Gergő, Tokai-Kiss Zsófia

 V18A kategória:

15. Mosonyi Anasztázia, Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter, Mérő Dominika

 V105A kategória:

5. Bálint Bence, Széplaki Erika, Gaschler Gábor

6. Barát János, Németh Zsoltné, Marton Balázs

 V195A kategória:

6. Wieder Ilona, Kaptur József, Vass Tibor

 

orvb_orszagos_bajnok_veszpremi_fiatalok
Lili, Dani, Beni és Boróka országos bajnok!

 

 

Megosztás