Easter 4 – 2017. április 15-18. Szlovénia

Category: 2017, Eredményeink

Easter 4 – 2017. április 15-18. Szlovénia

Szlovéniában, az Easter 4 elnevezésű négynapos nemzetközi tájékozódási futó versenyen remekeltek sportegyesületünk tájfutói húsvétkor, két arany- és egy ezüstéremmel gyarapítva a klub hírnevét.

 

A négy fordulót változatos helyszíneken rendezték meg.

Koper – versenyközpont a tengerparton

Elsőként Koperben, a tengerparton elhelyezkedő híres óváros zegzugos, szűk utcáin mérhették fel az erőviszonyokat az Európa 15 országából érkező versenyzők egy rövidtávú futam keretében. A következő két napban Podgrad környékére költözött a mezőny, ahol a szlovén karsztvidék jellegzetes, hatalmas méretű víznyelő töbrökkel és sziklákkal teleszórt hegyoldalain folytatódtak az igencsak embert próbáló küzdelmek. A verseny második napján lezúduló, egész napos felhőszakadás tette rá a koronát erre a szakaszra, a futóknak végig zuhogó esőben, a parkolótól a rajt kijelölt helyéig megtett közel félórás út alatt már bőrig ázva, időnként dörgés-villámlás kíséretében kellett teljesíteniük a hosszabb-rövidebb pályákat, ami miatt a futam inkább egy extrém túlélő versenyre hasonlított. Végül egy újabb, a korábbiaktól teljesen eltérő jellegű részen, az Ajdovščina melletti fennsíkon bizonyíthatták a résztvevők a tájékozódási képességüket és a vagányságukat. A régebben katonai gyakorlóterületként használt terepen ugyanis számos, ember alkotta tereptárgy, ezernyi sziklatömb, többméteres sziklafal, kőből rakott támfalak, meredek falú, földbe vájt mély üregek és sűrű bozótfoltok labirintusában, akadályversenynek is beillő pályák teljesítésével dőltek el a helyezések, ahol némelyik ellenőrző pont megközelítése is kisebbfajta sziklamászó tapasztalatot vagy akrobata mutatványt igényelt.

Kilátás az ajdovščinai fennsíkról

 

Az összesített időeredmények alapján – valamennyi pályát hibátlanul teljesítve, svájci, svéd, osztrák, szlovén, olasz, cseh, brit, német és magyar ellenfeleket lehagyva – három versenyzőnk megérdemelten állhatott a dobogóra az eredményhirdetésen.

 

Eredmények:

W16: 1. Mérő Dominika

M14: 1. Angyal Dániel

M45: 2. Vass Tibor

 

Dominika

 

Dani

 

Tibi

 

 

Megosztás