Honvéd Kupa – 2017. május 6-7. Csehbánya

Category: 2017, Eredményeink

Honvéd Kupa – 2017. május 6-7. Csehbánya

Sportegyesületünk Csehbánya közelében, a Torna-patakot övező erdőkben, az Országos Kéktúra útvonalát is érintő területen bonyolította le immár 27. alkalommal országos rangsoroló versenyét, a Honvéd Kupát, amelyre közel 250-en neveztek.

Szerencséjük volt a futóknak, a változékony idő ellenére a komolyabb esőzéseket elkerülve, csupán az erdő alaposan felázott, sáros talajával és az esőáztatta növényzettel kellett szembenézniük – ez azonban teljesen megszokott körülménynek számít a sportág hívei számára. Szokatlanabb akadályt jelentett a térségre is lesújtó áprilisi havazás nyomán a karvastagságú, már lombosodásnak indult, és a hóteher miatt letört ágak és lombkorona részek erdőszerte földön heverő tömkelege, amelyek kerülgetése hátráltatta az irányfutásokat, és néhol a kisebb ösvények felismerhetőségét, az azokon való haladást is nehezítette. A rendkívüli időjárási előzmények miatt az ország más részein terepfutó- és tájékozódási versenyeket el is el kellett halasztani, vagy a rendezők alternatív helyszínek választására kényszerültek – így járt az idei Kékes Csúcsfutás vagy a Középtávú országos tájfutó bajnokság is. A Bakonyban szerencsére nem kellett ilyen drasztikus lépéseket tenni, és a sportrendezvényt az eredeti helyszínen, a résztvevők számára némileg kalandosabb terepviszonyok között le lehetett bonyolítani.

 

 

Kísérő programként a legkisebbek külön értékelt és díjazott gyerekversenyen próbálhatták ki az ellenőrző pontok felkutatását a versenyközpont közvetlen közelében kijelölt, szalagozással segített pályán, és minden apróságra frissen, helyben sütött ajándék lángos is várt a Tóth család jóvoltából, ami az évek során a Honvéd Kupa egyik kedvelt színfoltjává vált. Ahogy a díjátadó kuriózuma is, hiszen ezen a versenyen az érmeket, kupákat és egyedi tiszteletdíjakat katonai díszegyenruhában adják át, tisztelegve egyben a sportág kevésbé közismert, katonai eredete előtt is.

 

 

Utánpótlás korú tagjaink közül sokan állhattak a dobogóra az eredményhirdetésen, ügyességüket összesen 18 érem dicséri. A fiúknál a 14C, illetve a lányoknál a 16B kategóriában teljes VHSE fölény született.

 

Eredmények:

F12C: 1. Bálint Gergő

F12D: 1. Chmelik Roland

F14B: 1. Angyal Dániel

F14C: 1. Vass Bence, 2. Chmelik Levente, 3. Barát Benedek

F16B: 2. Bálint Benedek

F18B: 2. Bácskai Péter, 3. Tokai-Kiss Bálint

N10D: 3. Etlinger Zsófia

N12C: 2. Gaschler Emma

N14B: 2. Lantai Lili, 3. Bácskai Eszter

N15-18C: 1. Kápolnás Kata

N16B: 1. Mérő Dominika, 2. Lantai Boróka, 3. Papp Viktória

Nyílt: 1. Blaskó István

 

A gyerekverseny eredményei:

Honvéd kupa gyerek 2017

 

Dobogós helyezettjeink népes csoportja és a díjátadók: Vass Tibor és Kaptur József

 

A gyerekverseny legjobbjai a 6 éves lányok között

 

Megosztás