Nógrád Nagydíj – 2017. április 28 – május 1. Salgótarján-Rónabánya

Category: 2017, Eredményeink

Nógrád Nagydíj – 2017. április 28 – május 1. Salgótarján-Rónabánya

Mintegy félezer résztvevővel zajlott le a Nógrád Nagydíj országos rangsoroló tájékozódási futó verseny az ünnepi hosszú hétvégén.

A háromnapos megmérettetés során egy erdei rövidtávú futam, egy normáltávú, és egy rövidített normáltávú futam várt a nevezőkre, de a programot éjszakai tájékozódási verseny és egy 3×3-as váltó versenyszám is gazdagította, valamint az utánpótlás nevelők klubok számára Ifjúsági találkozó névvel egy külön versengést is hirdettek a szervezők, pénzjutalmat felajánlva a legjobb eredményt elérő klub részére.

Salgótarján környékén változatos, részletgazdag domborzati formákkal leírható, különleges sziklaalakzatokban gazdag terepeken bizonyíthattak öt ország versenyzői között egyesületünk tájfutói is, akik több számban is remek helyezéseket értek el. Az összes pályát hibátlanul teljesítőknek komoly elszántságra és kitartásra is szükségük volt a három nap során, mert a jól futható tölgy és bükkerdők mellett alig áthatolhatóan sűrű bozótos helyeken, és esőtől felázott, sáros, mély horhosokon is át kellett kelniük az ellenőrző pontok felkutatása során.

Kiemelten jól szerepelt Bálint Benedek, aki kibérelve magának egy helyet a dobogón, mindhárom eredményhirdetésen a legjobbak közé állhatott, egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet is bezsebelve. Németh Zsoltné pedig két aranyéremmel zárta a hétvégét.

 

Eredmények:

 

Éjszakai futam:

W45: 1. Németh Zsoltné

F18: 3. Bálint Benedek

Open: 2. Kovács Márk, Bálint Ádám és Angyal Dániel

 

3×3-as váltó:

F40: 1. az F40 Bálintok csapat (Bálint Gergő, Bálint Ádám és Bálint Benedek)

 

Nógrád Nagydíj:

W45A: 1. Németh Zsoltné

M12C: 2. Kovács Jeromos

M14E: 2. Kovács Márk

M16E: 2. Bálint Benedek

 

Beni
Jeromos
Márk
Melinda

 

 

Megosztás