OCSB és POCSB – 2017. október 14-15. Szárliget

Category: 2017, Eredményeink

OCSB és POCSB – 2017. október 14-15. Szárliget

A hazai tájékozódási futó sport országos bajnokságsorozatának két kiemelkedő eseményére került sor a hétvégén.

Szárliget közelében rendezték meg Magyarország 2017. évi Nyílt Országos Csapatbajnokságát, valamint az Országos Pontbegyűjtő Csapatbajnokságot, a Vértes-hegység mély völgyekkel tagolt, sziklás hegyoldalain, ahol a legerősebb férfi mezőnyökben a félezer métert is meghaladó függőleges szintemelkedésű pályákon csaptak össze egymással a résztvevők.

A hagyományos rendszerű csapatbajnokság során minden csapattag – egymástól függetlenül – lefut egy-egy pályát, az eredmény megállapítása az időeredményük összeadásával történik. A pontbegyűjtő rendszerű versenyen a csapat tagjai egyszerre rajtolnak el, de itt a minden csapattag számára kötelező ellenőrző pontokon felül további pontokat is meg kell találniuk, amelyeket a csapat által tetszés szerint választott valamelyik tagnak kell érintenie. A versenyidőt a csapat utolsó beérkező tagjának ideje határozza meg.

Ezekben a versenyformákban a kimagasló eredményekhez a jó fizikai erőnléten és a tájékozódási ismereteken felül még komoly taktikai képességekre is szükség van. A minden téren megfelelő kvalitásokkal rendelkező csapatok esélyesek a győzelemre.

Sportegyesületünkből több háromfős társulás is sikeresen szerepelt a megmérettetésen. A két nap során összesen hét érmet, és további nyolc, bajnoki pontot érő helyezést érdemeltek ki.

Különös örömünkre szolgált, hogy országos bajnoki győzelmet aratott a Pontbegyűjtő Csapatbajnokság 14 éves fiú mezőnyében Angyal Dániel, Kovács Márk és Bálint Ádám, ahogy nagyot küzdött az Országos Csapatbajnokságon a 16 éves lányok között ezüstérmesként végző Mérő Dominika, Lantai Boróka és Lantai Lili is. A 18 éves fiúk igen erős mezőnyében nagyszerű eredményt ért el a Tokai-Kiss BálintBácskai Péter és Bálint Benedek alkotta hármas, akik bronzérmesek lettek.

A szenior férfiak között eredményesnek bizonyultak a F105-ös kategóriában induló triók is, akik első nap a dobogó két legfelső fokát foglalták el, míg másnap – némileg módosított összetétellel – egy újabb OB-ezüstöt gyűjtöttek be.

 

Eredmények:

Országos Csapatbajnokság

F14A: 7. Angyal Dániel, Kovács Márk, Bálint Ádám

F18A: 3. Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter, Bálint Benedek

F105: 1. Molnár Attila, Molnár Zoltán, Tóth Attila, 2. Vajda Zsolt, Vajda Balázs, Vereszki Tibor, 6. Gaschler Gábor, Barát János, Bálint Bence

F165: 6. Vass Tibor, Bikki Sándor, Domán Gábor

N14A: 5. Bácskai Eszter, Tokai-Kiss Zsófia, Gaschler Emma

N16A: 2. Mérő Dominika, Lantai Boróka, Lantai Lili

N165: 2. Németh Zsoltné, Kaszásné Boa Ágnes, Wieder Ilona

 

Pontbegyűjtő Országos Csapatbajnokság

F14A: 1. Angyal Dániel, Kovács Márk, Bálint Ádám

N14A: 5. Bácskai Eszter, Tokai-Kiss Zsófia, Gaschler Emma

N16A: 6. Mérő Dominika, Lantai Boróka, Lantai Lili

F105: 2. Vajda Zsolt, Vereszki Tibor, Tóth Attila, 4. Gaschler Gábor, Bálint Bence, Barát János

F205: 4. Vass Tibor, Bikki Sándor, Wieder Ilona

 

dobogós csapataink

 

Megosztás