Vértes Kupa – 2017. július 22–23. Tatabánya, Várgesztes

Category: 2017, Eredményeink

Vértes Kupa – 2017. július 22–23. Tatabánya, Várgesztes

A megyei- és országos bajnokságsorozat „nyári szünetében” is több kisebb-nagyobb tájékozódási futó versenyt rendeztek az ország különböző pontjain, amelyek közül a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutóinak részvétele és sikeres szereplése szempontjából kiemelkedik a Vértes Kupa kétnapos országos rangsoroló verseny.

Július második felében Tatabánya belterületén – egy teljesen új terepen – lakótelep és parkerdő jellegű részeken, helyi védettségű természetvédelmi terület érintésével egy rövidtávú futamra, míg a következő napon Várgesztesen, a vár környékén, markáns domborzati formák és meredek, sziklás hegyoldalak között egy normáltávú futamra került sor. A megmérettetés a nyári versenyek várható időjárási eseményeinek teljes tárházát felvonultatta: a városban tikkasztó hőség, az ezt felváltó, forróságot enyhítő szemerkélő eső, míg a hegyen a vihar elvonulását követő, szaunabelsőket idézően párás erdő jelentett extra terhelést a futók számára.

A tájékozódási feladatok hibátlan teljesítése és összetett időeredményük alapján a klubból nyolcan értek el dobogós helyezést.

 

Eredmények:

F12C: 1. Blaskó Benedek

F14B: 1. Bálint Ádám, 3. Bálint Gergő

F55A: 3. Kaptur József

N21BR: 2. Mérő Edit

N50A: 3. Kapturné Bíró Anna

Nyílt Technikás: 1. Bálint Benedek, 2. Bálint Bence

 

 

 

Megosztás