Magyar Nyílt Hosszútávú és Váltó Sítájfutó OB – 2018. március 3-4. Lókút

Category: 2018, Eredményeink

Magyar Nyílt Hosszútávú és Váltó Sítájfutó OB – 2018. március 3-4. Lókút

A későn jött, március elejei télben – a kedvező hóadottságokat kihasználva – a tájékozódási sportok egy speciális ága rendezhetett országos bajnokságot Veszprém megyében: a Bakony lankásabb lejtői és fennsík jellegű részei adtak otthont a Magyar Nyílt Hosszútávú és Váltó Sítájfutó Országos Bajnokságnak.

A kiszámíthatatlan magyarországi hóhelyzet meglehetősen bizonytalanná teszi a sítájfutó versenyek megrendezését, ezáltal a rendezők és a versenyzők részéről is nagyfokú rugalmasságra van szükség ahhoz, hogy sikeresen megvalósulhasson egy-egy esemény. Így jött létre – szinte a szerencsének köszönhetően – ez a megmérettetés is.

Eredetileg klasszikus tájékozódási futó versenyben gondolkodtak erre a hétvégére a szervezők, de azt a terepet borító közel félméteres hó miatt nem lehetett volna lebonyolítani. Ellenben a tartós hideg és a kitűnő hóviszonyok ideális körülményeket teremtettek a korábban többször elhalasztott sítájfutó országos bajnokságok lebonyolításához, így egy gyors szervezést követően Lókúton kerülhetett sor a magyar bajnokság két futamára.

A közel 80 km-nyi, többségében motoros szánnal lefektetett nyom „labirintusában” egy kisebb létszámú, lelkes csapat vállalkozott az ellenőrző pontok felkutatására a speciális, sítájfutó térképek segítségével, köztük néhány erdélyi és osztrák sportolóval.

A magyar indulók között egyesületünk is képviseltette magát két fővel, akik kiváló eredménnyel szerepeltek: a Vajda Péter és Kinde Kálmán alkotta csapat először váltóban, majd másnap Kinde Kálmán egyéniben is országos bajnoki bronzérmet szerzett.

 

Eredmények:

Váltó OB

F21 kategória: 3. helyezett Kinde Kálmán és Vajda Péter

Hosszútávú OB

F35 kategória: 3. helyezett Kinde Kálmán

 

Kálmán a vasárnapi rajtban

 

Megosztás