Hungária Kupa – 2018. augusztus 16-20. Tapolca

Category: 2018, Eredményeink

Hungária Kupa – 2018. augusztus 16-20. Tapolca

Idén 43. alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb szabású tájékozódási futó eseményét, a Hungária Kupát, amelynek ezúttal Veszprém megyei helyszínek adtak otthont.

Az augusztus 16-20. között lezajlott ötnapos nemzetközi megmérettetésen több mint ezren vettek részt, akik 3 földrész 23 országából érkeztek a viadalra.

Az egyes versenyszámok során eltérő körülmények között mérhették össze képességeiket a nevezők: a Tapolcai-medencét övező hegyekben klasszikus középhegységi terepeken, Tapolca szívében belvárosi környezetben, az Uzsa környéki erdőkben pedig változatos domborzatú, sziklás területen futhattak, mindenhol más-más kihívások elé nézve.

Minden nap végén díjazták a sárga pólót kiérdemlő, kategóriájukban legjobb időt elérő napi győzteseket, végül a valamennyi pályát hibátlanul teljesítők között az összetett időeredmények alapján alakult ki a végső sorrend.

Sportegyesületünk képviselői remekül szerepeltek a megmérettetésen, erőfeszítéseik összesen 10 érmet eredményeztek. Kiemelkedő sikert ért el Molnár Zoltán, aki mind az öt nap futamgyőzteseként lett összetettben is első a 40 éves férfiak erős mezőnyében.

 

Eredmények:

W12C: 3. Gaschler Emma

W14B: 1. Lantai Lili

W21C: 3. Heuer Adrienn

M14B: 3. Bálint Ádám

M14C: 1. Barát Benedek

M16B: 2. Bálint Benedek

M35BR: 2. Tóth Attila         

M40A: 1. Molnár Zoltán

M65A: 1. Bikki Sándor

OAL: 3. Bálint Bence

 

 

 

 

Megosztás