Nógrád Nagydíj – 2018. április 27–30. Balassagyarmat

Category: 2018, Eredményeink

Nógrád Nagydíj – 2018. április 27–30. Balassagyarmat

Négy nap alatt egy egyéni tájékozódási futó verseny három fordulójának, egy éjszakai-, és egy váltóversenynek adott otthont a szlovák-magyar határon fekvő Balassagyarmat és környéke.

Az országos rangsoroló futamok pályáit több, különböző jellegű terepre vitték el a szervezők: gazdag vízrajzú lankás dombvidék, üdülőtelepek, parkerdő sok-sok mesterséges objektummal, lombos és lombhullató erdők, homokbuckás, alföldi részek, mocsarak, meredekebb hegyoldalak, sziklamezők, szőlőhegy, bozótok váltogatták egymást – ami roppant változatossá tette a tájékozódási feladatokat. A megmérettetés végül egy mindezektől eltérő területen, városi környezetben, Balassagyarmat belvárosának zegzugos utcáin zárult.

 

A jellegzetes nógrádi terep egy részlete

 

A színvonalas verseny az ifik számára egyben az ifjúsági Európa Bajnokságon való részvételre kvalifikáló felmérés első két fordulóját is jelentette. Ezen túlmenően az utánpótlást nevelő klubok Ifjúsági Találkozója is emelte a verseny tétjét, amelynek keretében pontversenyt hirdettek meg a 10-18 éves kategóriákban induló fiúk és lányok 10-10 legjobb egyéni helyezettjét, valamint a 10 legeredményesebb váltót pontozva. Ebben a pontversenyben a Veszprémi Honvéd Sportegyesület komoly sikert ért el, a gyerekek helyezései alapján – 29 résztvevő sportegyesület közül – a 2. helyen végzett.

A VHSE színeiben induló tájfutók összesen kilenc érmet szereztek a hosszú hétvége során, a 9 országból érkezett több mint 700 induló között.

 

Egyéni, összetett eredmények:

M14E: 2. Bálint Ádám

M12C: 1. Bálint Gergő, 3. Kovács Jeromos

W14E: 2. Lantai Lili

W18E: 2. Mérő Dominika

W45A: 3. Németh Zsoltné

W12C: 2. Gaschler Emma

 

Éjszakai futam eredmények:

M16: 3. Angyal Dániel

W45: 1. Németh Zsoltné

 

A dobogósok (Bálint Gergő hiányzik a képről)

 

Megosztás