Postás Kupa – 2018. április 14-15. Szabadszállás

Category: 2018, Eredményeink

Postás Kupa – 2018. április 14-15. Szabadszállás

Csehországból, Finnországból, Horvátországból, Németországból, Norvégiából, Romániából, Svájcból és Szlovákiából érkező külföldi versenyzők, valamint nagyszámú hazai résztvevő küzdött meg egymással Szabadszálláson, a 40. alkalommal megrendezett Postás Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyen. A 45 meghirdetett kategóriában mintegy 700-an álltak rajthoz a két nap során.

A szervezők a Duna-Tisza közi homokhátság területén, a Strázsa-hegyen tűzték ki a pályákat, amelyek teljesítése speciális kihívásokat tartogatott a nevezők számára. A felszínt nagyrészt kötött futóhomok borítja, amin megerőltető a futás. De tájékozódás szempontjából is komoly felkészültséget igénylő feladatot kapott mindenki, ugyanis a szél által formált homokbuckák rendkívül részletgazdag domborzatot alkotnak, és a növényzet is változatos: lombos- és tűlevelű erdők, fás ligetek, bozótfoltok és nyílt részek váltogatják egymást, amiben nem könnyű eligazodni.

A két futam összesített időeredménye alapján egyesületünkből 13-an értek el dobogós helyezést a színvonalas megmérettetésen.

 

Eredmények:

M12C: 2. Bálint Gergő, 3. Kovács Jeromos

M14C: 2. Barát Benedek

M35A: 2. Molnár Zoltán, 3. Tóth Attila

M55A: 1. Domán Gábor, 2. Takács Csaba

W10D: 3. Barát Jázmin

W14B: 2. Lantai Lili

W18B: 1. Mérő Dominika

W45A: 3. Németh Zsoltné

W55A: 2. Böröczkyné Makai Anna

W65A: 1. Wieder Ilona

 

Takács Csaba, Gergő és Jeró nélkül a dobogós helyezettjeink

 

 

 

Megosztás