CEYOC – 2019. április 5-7. Csehország

Category: 2019, Eredményeink

CEYOC – 2019. április 5-7. Csehország

Csehországban rendezték meg a CEYOC 2019. (Central European Youth Orienteering Cup) Közép-európai ifjúsági tájékozódási futó versenyt, amelyen hat ország (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország és Szlovénia) ifjúsági válogatott versenyzői vehettek részt.

A négy kategória (16/18 éves férfi és női korosztály) mindegyikében legfeljebb hat fő képviselhette országát. A magyar színeket 24-en viselték, köztük Veszprémből Angyal Dániel, Lantai Lili, Lantai Boróka és Mérő Dominika, Sportegyesületünk ifjú tehetségei is lehetőséget kaptak a bizonyításra.

A fiatalok három versenyszámban mérték össze a tudásukat: egy spint, egy normáltávú és egy váltó versenyen.

Már a pénteki rövidtávú versenyszám bizakodásra adott okot, az Ostravaban található egykori vasmű területén lebonyolított nyitó versenyszámban a magyar versenyzők a négyből három kategóriában is nyertek. Dominika jó formában kezdett, mindössze 1 másodperccel lemaradva a dobogóról, 4. lett a 18 éves női mezőnyben.

Szombaton került sor a normáltávú versenyre, az Ostravától 15 km-re található Háj ve Slezsku település közelében. Itt már klasszikus, középhegységi terepen folytatódtak a küzdelmek. Ezen a napon újabb három aranyérmet szereztek a magyarok, de ebből a legfényesebb számunkra Mérő Dominika W18-ban aratott magabiztos győzelme, aki a légvonalban 6,2 km-es pályán 44 másodpercet vert a 2. helyezett cseh versenyzőre.

A vasárnapi váltónak hasonló terep adott otthont Smolkov közelében, és a magyarok két aranyérme mellett újabb szép, veszprémi sikert is hozott: a 18 éves nők között a Takács Szilvia, Lantai Boróka, Gárdonyi Csilla összeállítású váltó a dobogó harmadik fokára jutott fel. A másik magyar váltó (Hajdu Nelli, Néda Júlia, Mérő Dominika) 4. lett ugyanebben a kategóriában.

A 16 éves lányoknál a 2-es számú váltó (Máramarosi Rita, Lantai Lili, Mag Viktória) szintén negyedikként ért célba. A 16 éves fiúk között pedig Gönczi Péter, Klement Kelén, Angyal Dániel csapata hatodikként zárt.

 

„A magyarok fantasztikusan szerepeltek” Gera Tibor szövetségi kapitány értékelése szerint. Boró és Domcsi dobogós helyezése pedig ezen belül is külön öröm számunkra.

 

Domcsi a dobogó tetején

 

Boróék bronzérmesek lettek

 

Boróka, Lili, Dani, Domcsi az ostravai egykori vasműveknél

 

 

 

Megosztás