Mecsek Open – 2019. április 19-21. Pécs/Orfű

Category: 2019, Eredményeink

Mecsek Open – 2019. április 19-21. Pécs/Orfű

A húsvéti hosszú hétvégén rendezték meg a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, valamint a Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Mecsek Open elnevezésű nemzetközi tájfutó versenyt, amely egyúttal az első válogató is volt az idei Ifjúsági Európa-bajnokságra, továbbá a junior és felnőtt világbajnokságra.

Elsőként Pécs egyik frekventált helyszínén, a Zsolnay Kulturális Negyedben került sor egy sprint futamra. A rövid pályák teljesítése során rengeteg áthatolhatatlan objektum nehezítette a versenyzők útvonalválasztását (magas kerítsek, kőfalak, magánterületek, épületek, forgalmas útvonalak, vagy más miatt tiltott területek, amelyet ki kellett kerülni). Az ellenőrző pontokat néhol elég trükkösen helyezték el a pályakitűzők, a felkutatásuk igazi élményszámba ment az épületek, alig észrevehető átjárók, lépcsők, valamint a zöldterületek és műemlékekben gazdag terek között.

Egészen más jellegű kihívás várt a nevezőkre a verseny további részében: a második napi középtávú, illetve a harmadik napi normáltávú futam során már Orfű közelében, a Mecsek meredek völgyei és hegyoldalai, a környékre jellemző karsztképződmények, az óriási, akár 20 méternél is mélyebb töbrök és víznyelők között kellett bizonyítaniuk a tájékozódási képességeiket.

A 10 ország 55 klubjából érkező futók között szép sikereket értek el Sportegyesületünk tájfutói, akik összetett időeredményük alapján 4 arany-, 7 ezüst-, és 1 bronzérem birtokában zárták a hétvégét.

 

Eredmények:

M14B: 2. Kovács Jeromos

M21Bshort: 2. Bálint Bence

M40B: 2. Molnár Zoltán

M65B: 3. Bikki Sándor

M70B: 1. Andrási Lajos

W10D: 2. Gaschler Janka

W14B: 2. Gaschler Emma

W18A: 1. Mérő Dominika

W21C: 2. Heuer Adrienn

W55B: 2. Böröczkyné Makai Anna

W65B: 1. Wieder Ilona

W70B: 1. Komár Béláné

 

Dobogós helyezettjeink

 

Megosztás