Nógrád Nagydíj – 2019. április 26-28. Hollókő

Category: 2019, Eredményeink

Nógrád Nagydíj – 2019. április 26-28. Hollókő

Három nap alatt három különböző típusú, regionális illetve országos rangsoroló tájékozódási versenyt rendeztek április végén a Nógrád megyei tájfutó klubok Hollókő környékén, a sportág képviselői így változatos módokon tehették próbára képességeiket.

Pénteken, az esti órákban elrajtoló éjszakai versennyel kezdődtek a megmérettetések. A résztvevőknek itt – nehezítésként – sötétben kellett tájékozódniuk a térképen megjelölt ellenőrző pontok megtalálása érdekében, ami speciális kihívást jelent, lévén csak a fejlámpák korlátozott fénye segít eligazodni a terepen, és a különféle objektumokat azonosítani. Ezt követte a hétvégén egy két fordulóból álló nappali egyéni, valamint egy 3 fős csapatok számára meghirdetett „3×3-as” váltóverseny. Ez utóbbin mindhárom csapattagnak három rövid, pörgős pályát kellett teljesítenie egymást váltva.

Különleges hangulatú helyszíneket választottak mindehhez a szervezők: az útvonalak érintették Hollókő – világörökség részévé nyilvánított – palóc ófaluját, a falu fölé magasodó középkori várat és környékét, legelőket, elhagyott kőbányákat, parkerdőket is a „klasszikus” erdei terepeken kívül, ahol jelentős szintkülönbséggel, és markáns, sziklás hegyoldalakkal találkoztak a futók.

A külföldi résztvevőket is felvonultató, közel 800 nevezőt számláló verseny valamennyi számában jeleskedtek Sportegyesületünk tagjai, akik egyéniben 15, csapatban pedig további 5 érmet szereztek. Többen dupláztak, vagy tripláztak az eredményhirdetéseken a dobogóra állással. A sikerekből oroszlánrészt vállalt Mérő Dominika (három aranyérem), illetve Lantai Lili és Boróka (2-2 aranyérem), illetve edzőik, Németh Zsoltné (egy arany- és egy bronzérem), valamint Molnár Zoltán (egy ezüst- és egy bronzérem).

 

Eredmények:

 

Nógrád Nagydíj

W21A: 1. Mérő Dominika

W45A: 3. Németh Zsoltné

W55A: 2. Böröczkyné Makai Anna

W70A: 2. Komár Béláné

M40A: 2. Molnár Zoltán

M65A: 2. Bacsó Attila

W14B: 1. Gaschler Emma

W16B: 1. Lantai Lili

W18B: 1. Lantai Boróka

M14B: 2. Bálint Gergő

M35BR: 1. Barát János

W21C: 1. Heuer Adrienn

W10D: 1. Gaschler Janka

 

Nógrád Nagydíj éjszakai futam

W18: 1. Mérő Dominika

M40: 3. Molnár Zoltán

 

3×3-as váltó

N50: 1. Lantai Lili, Lantai Boróka, Mérő Dominika

N150: 1. Böröczkyné Makai Anna, Németh Zsoltné, Széplaki Erika

F40: 2. Blaskó Benedek, Kovács Jeromos, Bálint Gergő

F50: 1. Kovács Márk, Angyal Dániel, Bálint Benedek

Mix: 1. Gaschler Máté, Varsányi Kinga, Bálint Bence

 

Dobogós helyezettjeink

 

 

Megosztás