Éjszakai és Egyesület Váltó OB – 2020. szeptember 26-27. Bodoglár

Category: 2020, Eredményeink

Éjszakai és Egyesület Váltó OB – 2020. szeptember 26-27. Bodoglár

Az Alföldön, Bodoglár térségében rendezték meg az idei bajnokságsorozat harmadik állomását, az Országos Egyesületi Váltóbajnokságot és az Éjszakai Országos Bajnokságot.

A szél által formált homokbuckás terep alacsonyabb dombjai ugyan gyorsabb haladást tettek volna lehetővé, de a tájékozódás jóval több körültekintést igényelt a versenyzőktől az erdőfoltok, ligetek, bozótosok és nyílt területek labirintusában. A mezőnyök eléggé szét is szóródtak, és jelentős időkülönbségek alakultak ki a csapatok között.

A megmérettetésen két remek helyezést értek el Sportegyesületünk tájfutói. A nők között másodikként ért célba az Ódor Laura, Gaschler Emma, Lantai Lili, Lantai Boróka és Mérő Dominika alkotta ötfős váltó. A szenior férfiaknál pedig bajnok csapatot ünnepelhettekünk: Vajda Balázs, Gaschler Gábor, Molnár Zoltán és Molnár Attila csapata magabiztos győzelmet aratott. További dobogós, valamint bajnoki pontokat érő helyeket is szereztünk.

 

Eredmények:

Női A: 2. Ódor Laura, Gaschler Emma, Lantai Lili, Lantai Boróka, Mérő Dominika

Férfi A: 5. Blaskó Benedek, Bálint Gergő, Kovács Márk, Bálint Ádám, Bálint Benedek; 10. Kovács Jeromos, Gaschler Máté, Barát Miklós, Berzsenyi Bence, Tokai-Kiss Bálint

F170A: 1. Vajda Balázs, Gaschler Gábor, Molnár Zoltán, Molnár Attila

N150A: 5.  Makai Anna, Gaschler-Gyeviki Nóra, Németh Zsoltné

N180A: 4. Komár Béláné, Wieder Ilona, Lendvai Katalin

 

F170A bajnok csapat: Gábor, Zoli, Balázs és Attila

 

Aznap, és azonos terepen került sor az Éjszakai Országos Bajnokságra is, csak már sötétedést követően, fejlámpák fényénél kellett elindulniuk a versenyzőknek a térképükön bejelölt ellenőrző pontok felkutatására, ami – a speciális terepen való tájékozódás bonyolultságához mérten – még nagyobb kihívást jelentett, mint délelőtt.

 

Eredmények:

F16A: 4. Bálint Ádám

F18A: 6. Kovács Márk

F40A: 2. Molnár Attila, 5. Molnár Zoltán

F60A: 4. Domán Gábor

N20A: 1. Mérő Dominika

N50A: 3. Németh Zsoltné

N70A: 1. Komár Béláné

 

 

Megosztás