Őrség Kupa – 2020. július 25-26. Őriszentpéter

Category: 2020, Eredményeink

Őrség Kupa – 2020. július 25-26. Őriszentpéter

Számos különlegességgel szolgált a versenyszezont újrakezdő tájfutók számára az Őrség Kupa országos rangsoroló tájékozódási futóverseny.

A koronavírus fertőzésveszélyre való tekintettel az ajánlott egészségügyi előírások betartása mellett került sor egy normál- és egy középtávú futamra, az előző a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség fennállásának 50. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi versenysorozat első futama is volt egyben. Az elit kategóriák (férfi és női 21A mezőny) indulói a többszörös világ- és Európa-bajnoki helyezett osztrák élversenyző, Ursula Kadan által kitűzött pályákon mérhették össze a kondíciójukat.

A kétnapos megmérettetésre az Őrségi Nemzeti Park területén került sor, egy fizikailag is nehéz, és kifejezetten technikás terepen, amelyet szerteágazó árok- és metsződésrendszerek, meredekebb domboldalak, mély völgyek, vízmosások, mocsaras területek, egy felhagyott bánya, és sűrű bozóttal benőtt részek tettek változatossá.

Az első versenynapot végig nagyon barátságtalan időjárás kísérte. A résztvevőket 16 °C és szakadó eső fogadta Őriszentpéteren, amitől a domboldalak és az ösvények rettenetesen sárossá és csúszóssá váltak, a patakok pedig megáradtak, és néhol combközépig érő vízben lehetett csak átkelni rajtuk. A következő versenynap körülményeit pedig a fóliasátrak belsejét, délben, öntözés után jellemző klíma határozta meg, a 29 fokos hőségben és közel 100%-os páratartalom mellett komoly próbatétel volt az erdőben a távok teljesítése.

Sportegyesületünk tájfutói közül is sokan teljesítették a kihívást, huszonketten végül a dobogóra is felállhattak összetett időeredményük alapján.

 

Eredményeink:

M14B: 1. Nagy Bence
M16B: 2. Blaskó Benedek
M18B: 1. Bálint Benedek, 2. Bálint Ádám
M20A: 1. Tokai-Kiss Bálint
M70A: 1. Andrási Lajos
M80A: 1. Vass Tibor
M10D: 1. Engi Dániel, 2. Molnár Borisz
M12C: 2. Varsányi Ádám
M21B: 2. Ifj. Tóth Károly

W16B: 1. Ódor Laura
W18B: 1. Lantai Boróka, 3. Lantai Lili
W21A: 2. Mérő Dominika
W40A: 3. Németh Zsoltné
W55A: 1. Kaszásné Boa Ágnes, 2. Böröczkyné Makai Anna
W65A: 1. Wieder Ilona
W10D: 1. Bálint Nóra Napsugár
W12C: 1. Kovács Borbála
W21B: 2. Tóth Krisztina

 

Dobogós helyezettjeink

 

Megosztás