Rövidtávú és Sprint Váltó OB – 2020. szeptember 12-13. Zalaegerszeg

Category: 2020, Eredményeink

Rövidtávú és Sprint Váltó OB – 2020. szeptember 12-13. Zalaegerszeg

Zalaegerszegen került megrendezésre Magyarország 2020. évi rövidtávú tájékozódási futó bajnoksága, amelyen újabb szép sikereink születtek.

 

A sportág egyik legnépszerűbb, közel 1100 főt felvonultató megmérettetésén először egy selejtező futamon vettek részt a nevezők. Landorhegyen, a város lakótelep jellegű, meredekebb emelkedőket is tartalmazó részén kijelölt pályákon a kategóriákból a 24 legjobb időt elérő versenyző kvalifikálta magát a délutáni döntőbe, és nyerte el ezzel a lehetőséget az országos bajnoki címek megszerzésére. (A három legidősebb férfi és női kategória versenyzőinek egyfordulós volt a verseny, ők közvetlenül a döntőben indulhattak.) Erre már Zalaegerszeg belvárosában került sor, a háztömböket kerülgetve, parkokon, átjárókon, lépcsőkön keresztül igazán trükkös útvonalválasztásokat magában foglaló terepen. A verseny idejére a környéken útlezárások biztosították a nagylétszámú futó biztonságát.

 

Másnap a rövidtávú váltóbajnokságot egy újabb, az előzőektől eltérő jellegű, kertvárosi terepen bonyolították le. Három- illetve négyfős csapatok küzdöttek meg egymással 7 kategóriában. A pályakombinációk miatt az átlagosnál jóval több ellenőrző pontot helyeztek el a rendezők egymáshoz közel levő tereptárgyakra (például egy sövény végéhez, a közepéhez, és a túloldalára is), így az optimális útvonalak megválasztása mellett mindenkinek a saját térképén feltüntetett kódszámokra is külön oda kellett figyelnie, egy-egy ellenőrző pont kihagyása, vagy téves pont fogása ugyanis a csapat kiesését okozza.

 

Sportegyesületünk versenyzői nagyszerű eredményeket értek el; egyéniben 10, csapatban pedig 4 éremmel, és további, bajnoki pontszerző helyezésekkel gyarapították a klub hírnevét.

Kiemelendő a bajnokok teljesítménye: Mérő Dominika magabiztosan, 1:32 perces előnnyel nyert a 20 éves női korosztályban. Molnár Attila a 40 éves férfiak mezőnyében állhatott a dobogó legfelső fokára, majd a váltóversenyen is nyert, Széplaki Erikával és Molnár Zoltánnal csapatban a második aranyérmét is megszerezte a hétvégén. De a legfiatalabb korcsoportban is győztes váltónak örülhettünk: Ódor Laura, Blaskó Benedek, Bálint Gergő és Gaschler Emma csapata valamennyi körben elsőként váltva, meggyőző fölénnyel (közel 4 és fél perccel) utasította maga mögé a 14 éves kategória összes többi csapatát.

 

Úton az OB-arany felé… Laura, Emma, Benedek és Gergő

 

Eredmények

 

rövidtávú egyéni bajnokság, férfiak:

F14A: 4. Blaskó Benedek

F16A: 2. Bálint Ádám és Bálint Gergő holtversenyben

F18A: 4. Bálint Benedek

F35A: 3. Tóth Attila

F40A: 1. Molnár Attila, 3. Molnár Zoltán, 4. Vajda Balázs, 6. Gaschler Gábor

F60A: 5. Domán Gábor

F70A: 6. Korbély Tibor

F80A: 6. Vass Tibor

 

rövidtávú egyéni bajnokság, nők:

N14A: 2. Gaschler Emma, 3. Ódor Laura

N16A: 4. Lantai Lili

N20A: 1. Mérő Dominika

N55A: 6. Kaszásné Boa Ágnes

N65A: 2. Wieder Ilona

N70A: 2. Komár Béláné

 

váltóbajnokság:

V14: 1. Ódor Laura, Blaskó Benedek, Bálint Gergő, Gaschler Emma; 10. Molnár Boglárka, Kovács Jeromos, Nagy Bence, Barát Jázmin

V18: 3. Lantai Lili, Bálint Benendek, Bálint Ádám, Lantai Boróka; 8. Szalontai Sára, Kovács Márk, Barát Miklós, Engi Lilien

V105: 1. Molnár Attila, Széplaki Erika, Molnár Zoltán; 3. Vajda Balázs, Gaschler-Gyeviki Nóra, Tóth Attila

V165: 5. Domán Gábor, Németh Zsoltné, Prill László

V135: 7. Gaschler Gábor, Lendvai Kati, Bálint Bence

 

A váltóverseny dobogós csapatai

 

 

Megosztás