Veszprém megye nyílt hosszútávú tájékozódási futóbajnoksága – 2020. március 8. Veszprém, Csatár-hegy

Category: 2020, Eredményeink

Veszprém megye nyílt hosszútávú tájékozódási futóbajnoksága – 2020. március 8. Veszprém, Csatár-hegy

Március 8.-án vasárnap rendeztük meg Veszprém megye tájékozódási futó bajnokságsorozatának nyitó etapját, a hosszútávú versenyszámot a megyeszékhely közelében, a Csatár-hegy előtti fennsík és a Tekeres-völgy területén.

A változatos terep egyaránt érintett nyílt és erdős részeket is, míg a völgyben markáns oldalakkal, látványos sziklaalakzatokkal, és néhol jelentősebb szintkülönbségekkel találkoztak a futók. A ragyogó napsütés mellett nagyon erős szél fújt, ami a nyílt részeken érezhetően nehezítette a versenyzők haladását.

A mintegy 220 résztvevő többsége a Veszprém megyei klubok képviseletében indult, de a környező régiókból – elsősorban Vas- és Zala megyei egyesületekből – is sokan érkeztek erre a szezonkezdő futásra, amelyen a legerősebb kategóriákban a nőknél 8,3 km, a férfiaknál 11,2 km volt a táv légvonalban, mintegy 330 méteres szintemelkedéssel. A pályák teljesítése során a légvonaltávnál átlagosan 25-30 százalékkal tettek meg többet a versenyzők. A férfiaknál salgótarjáni győzelem született a 21 éves mezőnyben Fehérvári Dániel (Salgótarjáni Dornyai SE) révén, a 21 éves női mezőnyben Mérő Dominika (VHSE) futotta a legjobb időt.

A megmérettetésen 12 férfi, 8 női és egy nyílt kategóriában hirdettünk eredményt. A VHSE versenyzőinek 19 érmet sikerült szerezniük.

 

Eredmények:       

F10D: 1. Varsányi Ádám, 2. Engi Dániel

F12C: 3. Molnár Iván

F14B: 1. Blaskó Benedek, 2. Kovács Jeromos

F16B: 3. Barát Miklós

F18B: 1. Bálint Gergő

F21B: 2. Bálint Ádám, 3. Vajda Balázs

N12C: 1. Barát Jázmin, 3. Kovács Borbála

N16B: 3. Engi Lilien

N18B: 1. Lantaii Lili, 2. Ódor Laura, 3. Tarsoly Panka

N21B: 1. Mérő Dominika, 2. Lantai Boróka, 3. Varsányi Kinga

N60B: 2. dr. Nagy Zsuzsanna

 

Sok dobogós helyezést szereztünk

 

 

 

                                 

Megosztás