Rövidtávú és Sprint Váltó OB – 2021.09.18-19. Győr

Category: 2021, Eredményeink

Rövidtávú és Sprint Váltó OB – 2021.09.18-19. Győr

Szeptember 18-19-én, Győrben zajlott le a Rövidtávú és Sprint Váltó Tájékozódási Futó OB a Veszprémi Honvéd SE rendezésében. Ezzel a versennyel az egyesület többszörösen is nagy fába vágta a fejszét, hiszen a városi környezetben bonyolított futamok komplex szervezést igényelnek, főleg, ha nem hazai terepen, hanem közel 80 km-re van a helyszín. Emellett az országos bajnokság világranglista futammal és a Magyar Honvédség Tájékozódási Futó Bajnokságával is kiegészült, ráadásul a VHS kiemelt célként kezelte a sportág szélesebb körben való népszerűsítését is. Ennek érdekében – a tájfutás hazai történetében egyedülálló módon – helyszíni LED-falas és online élő közvetítés, illetve GPS-es nyomkövetés is fokozta a szurkolói élményt. A közel egyéves, megfeszített szervezőmunkának, Győr lenyűgöző belvárosának, a színvonalas pályakitűzésnek és a minden tekintetben magasra tett mércének köszönhetően végül olyan bajnoki hétvégét sikerült a veszprémi egyesületnek zárni, melyre azóta is folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések.

A rendezésen kívül méltán lehetünk büszkék az utánpótlás versenyzőkre, akik a rekordszámú (közel 1200 fős) mezőnyben ismét kimagaslóan teljesítettek, különösen az N16-os és V18-as kategóriában mutatva meg dominanciájukat.

Szombat délelőtt zajlottak a selejtezők, melyek helyszínét a Sziget városrész parkjai és lakótelepei adták. A gyors futást lehetővé tévő pályákon jellemzően az esélyesek jutottak tovább a délutáni döntőbe, amire a belváros udvaraiban és a Káptalandomb sikátoraiban került sor. A rendezők még olyan „ínyencséggel” is kedveskedtek a sportolóknak, hogy a Győri Egyházmegye támogatásának köszönhetően, kizárólag a verseny kedvéért a laikusok számára egyébként nem látogatható egyházi ingatlanokat is megnyitottak.

Rövidtávú OB veszprémi A-döntős eredményei:

F14

13. Nagy Bence

F16

3. Barát Miklós

14. Szalontai Soma

17. Blaskó Benedek

21. Kovács Jeromos

F18

5. Bálint Ádám

F20

6. Bálint Benedek

N14

13 Heizer Alíz

N16

1. Máramarosi Rita

2. Lantai Lili

3. Engi Lilien

4. Gaschler Emma

5. Ódor Laura

12. Máramarosi Anna

N18

10. Pegán Ágnes

13. Szalontai Sára

N20

6. Lantai Boróka

N21

3. Mérő Dominika

 

Vasárnap a győri Széchenyi Egyetem campusa adta a Sprint Országos Váltó Bajnokság helyszínét, a gyors pályákat néhány cselesen elhelyezett pont fűszerezte, és a nagy épülettömbök megkerülésekor a legoptimálisabb útvonalválasztás jelentette a fő feladatot. A VHS versenyzői itt is kitettek magukért, több dobogós és bajnoki pontszerző helyet is elértek.

Sprint Országos Váltó Bajnokság veszprémi pontszerző eredményei:

V18

1. Lantai Lili, Barát Miklós, Bálint Ádám, Máramarosi Rita

2. Engi Lilien, Angyal Dániel, Kovács Márk, Ódor Laura

10. Máramarosi Anna, Szalontai Soma, Blaskó Benedek, Gaschler Emma

V21

5. Lantai Boróka, Bálint Gergő, Bálint Benedek, Mérő Dominika

V105

8. Tóth Attila, Gaschler-Gyeviki Nóra, Vajda Zsolt

V135

7. Máramarosi István, Széplaki Erika, Bálint Bence

V195

2. Horváth Tivadar, Kaszásné Boa Ágnes, Bikki Sándor

5. Korbély Tibor, Böröczkyné Makai Anna, Bacsó Attila

 

Megosztás