Egyetemi-Főiskolás OB – 2022. április 9-10.Gyula

Category: 2022

Egyetemi-Főiskolás OB – 2022. április 9-10.Gyula

Gyulán rendezték az idei Egyetemi-Főiskolás OB-t. Az egyéni verseny szombaton két sprint forduló keretében zajlott le, ezek közül a délelőtti egyben a 2022-es Sprint Liga első futama is volt. Ezt a megmérettetést a nőknél Máramarosi Rita nyerte, akinek ugyan az ideje középiskolás kora miatt nem számított bele az egyetemi bajnokság eredményébe, ám a jövőre nézve is biztató, rendkívül meggyőző másfél perces előnnyel verte a gyakorlatilag felnőtt válogatott kerettel egyenértékű főiskolás mezőnyt.

A délutáni döntőbe nemenként hat-hat versenyző került be, ők tömegrajtos, kombinációs pályákon döntötték el a bajnoki cím sorsát. A nőknél Mérő Dominika (Semmelweis Egyetem) már az elején bejelentkezett a bajnoki címre: először még a második helyen haladva, de fokozatosan előrejutva a pálya második felében átvette a vezetést, majd előnyét a befutóig egyre csak növelte. Dominika ezzel a győzelemmel megvédte tavalyi bajnoki címét!

Vasárnap a kétfős pontbegyűjtő csapatversenyt erdei futamként rendezték, ahol a Semmelweis Egyetemet képviselve, Biacs Zsófiával egy csapatban Mérő Dominika a harmadik helyet szerezte meg.

Megosztás