Junior Világbajnokság, 2. rész – 2022. november 4-6. Portugália

Category: 2022

Junior Világbajnokság, 2. rész – 2022. november 4-6. Portugália

Idén rendhagyó módon, két részletben sikerült megrendezni a juniorok tájfutó világbajnokságát, ugyanis júliusban a bozóttüzek miatt hirdetett erdőjárási tilalom csak a városi sprint futamok lebonyolítását tette lehetővé. A nyári magyar sikerek után november elején ismét nagy lelkesedéssel utazott a magyar válogatott az erdei megmérettetésre.

Első nap a középtávú versenyekre került sor, ahol Bujdosó Zoltán rendkívülinek számító világbajnoki aranya mellett a Veszprémi Honvéd tehetsége, Máramarosi Rita kimagasló teljesítményének örülhettünk. A még ifi korosztályba tartozó sportolónk 113 fős mezőnyben szerezte meg az igen előkelő 4. helyezést!

Szombaton is a technikailag nagy kihívást jelentő terep adott otthont a váltóversenynek, ahol a futókat csupasz sziklák, köves részek és nehezen olvasható bozótosok várták. A magyarok háromfős lánycsapatában Rita volt a befutó ember, aki hatalmas izgalmak közepette 2. helyre hozta fel a váltót!

Zárószámként került sor a hosszútávú futamra a júliusban már megismert Carapito városa közelében. Rita ismét megmutatta kiváló formáját, a pálya során három átmenetet is megnyert, végül a 24. helyen zárt a népes nemzetközi mezőnyben.
Gratulálunk, Rita!

Megosztás