Bükkszentkereszt Nagydíj – 2023.05.27-29. Bükkszentkereszt, Lillafüred

Category: 2023

Bükkszentkereszt Nagydíj – 2023.05.27-29. Bükkszentkereszt, Lillafüred

Pünkösd három napján kiemelt válogatóhétvégére utaztak a VHS versenyzői Bükkszentkeresztre, ahol szombaton egy középtávú, vasárnap egy hosszútávú futamra, míg hétfőn Lillafüreden a sprintre került sor. A futamok különböző felosztásban válogattak a 16, 18, 20 és 21-es kategóriák közelgő nemzetközi megmérettetéseire. A tájfutóknak a sajtóban emlegetett medvével szerencsére nem gyűlt meg a baja, annál inkább a helyenként elég pontatlan térképpel és a középfutam egyik rossz helyre felvezetett ellenőrző dobozával. Mivel az óvást a versenybíró jogosnak tartotta, ez a futam az érintett kategóriákban kikerült a válogatók közül, az összetett eredményekbe viszont érthetetlen módon mégis beleszámították. Akinek ezen bonyodalmak és a délelőtti pályák után maradt még ereje és lelkesedése, vasárnap délután 2×2-es váltóban is rajthoz állhatott.

Az első két nap tipikus karszthegységi terep szolgált helyszínként, jellemzően mérsékelten vagy jelentősen meredek hegyoldalakkal és sok pontszerű domborzati objektummal (mészégető helyek, szénégető helyek, gödrök, dombok). Egyes helyeken sok kő, helyenként kiterjedt sziklás vagy köves terület nehezítette a futást, mely a térdig érő aljnövényzet miatt ráadásul nehezen látszott. A kemény erdei pályák után pünkösdhétfőn igazán különleges helyszínnel készültek a rendezők: a rajtba kisvonattal szállították a versenyzőket, akik Lillafüred függőkertjeinek labirintusában igyekeztek nagy tempó mellett megtalálni a legjobb útvonalat.

Az izgalmak, nehézségek (és sajnálatos sérülések) ellenére a VHS versenyzői igyekeztek maximálisan helytállni, hogy minél nagyobb létszámban biztosítsák helyüket a válogatottban.

Eredmények

N12

1. Molnár Zulejka

N14

1. Gaschler Janka

2. Kovács Borbála

8. Heizer Alíz

N15-18

1. Molnár Boglárka

N18

1. Lantai Lili

7. Jávor Janka

N21

1. Mérő Dominika

N45

6. Gaschler-Gyeviki Nóra

N50

1. Wengrin Ágnes

N55

2. Németh Zsoltné Bors Melinda

F12

10. Molnár Borisz

F14

1. Varsányi Ádám

3. Molnár Iván

F18

2. Barát Miklós

3. Wachter András

6. Nagy Bence

8. Blaskó Benedek

F20

9. Bálint Ádám

F21C

1. Odonics Gábor

F50

3. Néda László

Nyílt technikás

1. Bálint Bence

6. Varsányi Attila

Megosztás