Téli edzőtábor – 2024. január 2-4. Őrség

Category: 2024

Téli edzőtábor – 2024. január 2-4. Őrség

Új év, új lendület – a karácsonyi nagy pihenés után a VHS utánpótlás csapata visszatérő lelkesedéssel, megújult energiákkal kezdte a 2024-es évet. A háromnapos, intenzív felkészülésre az Őrségben került sor, ahol a főhadiszállás Szalafőn egy egykori fűrészmalomból átalakított fogadó volt. Az első nap délelőttjén Magyarlakon rövidebb farsta pályákkal hangolódtak a résztvevők, délután pedig Kese (Molnár Zoltán) vezetésével „helyismereti” terepfutás keretében nézték meg a környék nevezetességeit (magyar-szlovén határ, bölényrezervátum, szalafői skanzen). A napot csoportos nyújtás és pályaelemzés zárta.

A segítőknek köszönhetően szerda reggel már álltak a multitech pályák a Haricsa-forrás közelében, melyek az iránymenet, a pontos tájékozódás és a csőpálya követésének gyakorlására szolgáltak. Az ebédet és kis pihenőt követően azonos helyszínnel, de immár középtávú pályákon, külön-külön indítva tudták a fiatalok összemérni aktuális fizikai és mentális felkészültségüket. A nap ismét elméleti foglalkozással (és sok pingpongozással) zárult. A csütörtöki reggeli (és kisebb egészségügyi riadalom) után a csapat Magyarföldre autózott, hogy tömegrajtos edzésen vehessen részt a Bálint Benedek által kitűzött pályákon. Az izgalmakat csak egy rendőrségi igazoltatás és egy árokba csúszott autó fokozta, de végül minden bonyodalom megoldódott, sőt, a magasra felnőtt „dzsungelből” és szedresből is sikeresen kikeveredtek sportolóink.

A közel 33 utánpótlás versenyző és az őket kísérő, segítő szeniorok jó hangulatban, aktívan és újabb tapasztalatokkal gyarapodva kezdték a 2024-es évet, az edzőtáborban szerzett tudás és élmények pedig remélhetően egy sportsikerekben gazdag szezont alapoznak meg.

Megosztás