Mecsek Kupa – 2014. május 24-25. Mánfa

Category: 2014, Eredményeink

Mecsek Kupa – 2014. május 24-25. Mánfa

Május 24-25-én, a Tájékozódási Futó Diákolimpiával párhuzamosan került megrendezésre a Mecsek Kupa országos rangsoroló verseny, amelyen a Veszprém Honvéd SE tagjai is részt vettek.

 

A diákolimpiával azonos, Mánfa környéki terepen a versenyzők ugyanazokkal a kihívásokkal szembesültek: a mély horhosokon való többszöri átmászás vagy a jóval hosszabb úton való megkerülésük közötti döntés, és a szerteágazó vízmosásokban való eligazodás technikailag adták fel a leckét, míg a meredek hegyoldalakon történő felkapaszkodás és a szélsőséges vasárnapi időjárás fizikailag nehezítették meg a pályák teljesítését.

 

A diákolimpia rajtát követő 90. perctől indították a kísérő verseny résztvevőit. A vihar ekkor már javában tombolt, így a versenyközponttól mintegy 2 kilométerre levő rajba már eleve csuromvizesen érkeztek meg azok az elszántak, akik a körülmények ellenére úgy döntöttek, végigküzdik magukat a sártengeren, a csúszóssá vált meredélyeken és a megáradt patakokon.

 

A jelentős arányú lemorzsolódás ellenére sokan így is teljesítették a számukra kitűzött feladatot – igaz a szokásosnál jóval hosszabb idő alatt. A veszprémiek sem hátráltak meg, döntésük helyességét az alábbi szép eredmények igazolják:

Mecsek Kupa

 N14C dobogó

N14C: 2. Pózna Melinda, 3. Papp Viktória

N35Br: 2. Mérő Edit

N45: 2. Németh Zsoltné

N50: 3. Böröczkyné Makai Anna

N60: 2. Wieder Ilona

NYK: 3. Wieder Ferenc

Megosztás