Megyei Diákolimpia – 2014. április 26. Farkasgyepü

Category: 2014, Eredményeink

Megyei Diákolimpia – 2014. április 26. Farkasgyepü

A Veszprém megye tájfutó diákolimpiai bajnoka címért, valamint az országos diákolimpián való részvétel jogáért versenyeztek a Farkasgyepű melletti Koplaló hegy területén a megye általános- és középiskoláinak tanulói.

 

A változatos bakonyi terep és a szeszélyes, áprilisi időjárás egyaránt próbára tette a résztvevőket. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői azonban szó szerint „állták a sarat”, és ezúttal is kiemelkedően jól szerepeltek: öt kategóriában indultak, és ebből négyben el is hozták a bajnoki címet. Két kategóriában is (FII és FIII) a dobogó mindhárom fokán honvédos sportolók álltak az eredményhirdetéskor.

 

A lányok közül a II-es korcsoportban Lantai Lili lett a megyei bajnok, mígBácskai Eszter ezüstérmet kapott. A III-as korcsoportban Mérő Dominikaremek idővel a bajnoki címet, Lantai Boróka pedig a 3. helyezést szerezte meg.

A legnépesebb mezőnyben, a fiúk II-es korcsoportjában Angyal Dániel 1.,Niedermayer Benedek 2., Bálint Ádám pedig 3. lett. A fiú III-as korcsoportban Bálint Benedek utasította maga mögé a mezőnyt Schafer Benedeket (2.) és Etlinger Andrást (3.) megelőzve. A fiúk IV-es korcsoportjában Eszlári Dávid ezüstérmet, Bácskai Péter pedig bronzéremet nyert.

 

Az országos döntőbe minden korcsoport első öt helyezettje jutott tovább, így Esztergályos Laura (NIII 5. helyezett), Vincze Barnabás (FII 4.), Török Bence (FII. 5.) és Miskey Bendegúz (FIII. 4.) is ott lehet május utolsó hétvégéjén a Mecsekben a legrangosabb erőpróbán.

 

A Veszprémi Honvédból összesen 16-an érdemelték ki a 2014. évi országos diákolimpián való indulás jogát, ezzel az egyesület a megye legeredményesebb klubja lett ezen a megmérettetésen.

Megosztás