Őszi Spartacus Kupa – 2014. november 1-2. Gánt

Category: 2014, Eredményeink

Őszi Spartacus Kupa – 2014. november 1-2. Gánt

November első hétvégéjén a Vértes-hegységben, Gánt-Kápolnapuszta környékén rendezték meg idén már 62. alkalommal az Őszi Spartacus Kupa kétnapos, nemzetközi rangsoroló tájékozódási futó versenyt.

 

A szép, őszi időjárásra nem lehetett panasz, azonban a pályák leküzdése kemény fizikai kihívás elé állította a résztvevőket. Különösen első nap, amikor – a legfiatalabbak és legidősebbek kategóriáit leszámítva – jellemzően több száz méteres szintkülönbségeket kellett legyűrniük a versenyzőknek. A Vértes-hegység gyönyörű, sziklás, szakadékokkal szabdalt részein megrendezett futamokon a gyors futást akadályozó, lehullott ágakkal, gallyakkal teli terep is nehezítette a pályák teljesítését.

Az összesen 600-nál is több versenyző között a Veszprémi Honvéd Sportegyesület néhány tagja is teljesítette a kitűzött feladatot – nem kis sikerrel, hiszen a népes, magyar és külföldi versenyzők alkotta mezőnyökben három érmet is sikerült elnyerniük a két futamon elért időeredményük összesítése alapján.

 

Dobogós helyezést értek el:

Böröczkyné Makai Anna – N50 kategória 1. helyezett

Bálint Ádám – F10D kategória 2. helyezett

Bálint Benedek – F12C kategória 2. helyezett

 

MakaiAnna1
Anna az N50-es kategória győzteseként az eredményhirdetésen

 

F10DBálintÁdám
Ádám az F10D kategória ezüstérmeseként

 

F12CBálintBeni
Beni az F12C kategória ezüstérmese

 

További három versenyzőnk éppen csak néhány perccel maradt le a dobogóról, egyaránt 4. lett Bálint Anna (N21C kategóriában), Bálint Bence (F35BR kategóriában), és Marton Balázs (Nyílt Technikás kategóriában).

 

Megosztás