Borsod – Heves – Jász – Nógrád megyei Középtávú Bajnokság – 2015. április 25. Bükkszentkereszt

Category: 2015, Eredményeink

Borsod – Heves – Jász – Nógrád megyei Középtávú Bajnokság – 2015. április 25. Bükkszentkereszt

Bükkszentkereszten rendezték meg négy megye középtávú regionális bajnokságát, amely egyben az Ifjúsági EB és a Junior VB első idei válogató versenye is volt. A versenyen részt vevő ifjú tájfutók a magyar utánpótlás válogatottba kerülésért igyekeztek a legjobb formájukat hozni.

Egyesületünk képviseletében szép eredményt ért el Mérő Dominika, aki 14 éves létére N16A kategóriában 26 induló között a 4. helyen végzett.

 


 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye Nyílt Normáltávú Bajnoksága

2015. április 26. vasárnap

 

A résztvevőkre másnap Pazsag környékén várt az újabb megmérettetés, amely az F21A, N21A, F20A és N20A kategóriák esetében egyben a Junior VB válogató versenye, valamint a Felnőtt VB előválogató versenye is volt.

Igazán alkalmas helyszín került kiválasztásra az erőpróbához: a hosszabb távokat futóknak jelentős szintkülönbségeket, igencsak meredek és rendkívül köves hegyoldalakat kellett legyűrniük, de a többiekre is igazi csemegének számító terep várt. A Bükkben oly gyakori mészégetőkkel, faszénégetőkkel is találkozhattak a pályájuk során, és a sziklaképződményekkel tarkított, tiszta talajú, jól átlátható bükkösben – a nehéz feladat ellenére is – valódi élmény volt számukra a futás.

A versenyen Dominika N14B kategóriában második lett.

 

bükkdol038

 

Megosztás