Postás Kupa – 2015. április 18-19. Szabadszállás

Category: 2015, Eredményeink

Postás Kupa – 2015. április 18-19. Szabadszállás

A Hosszútávú Országos Bajnokságot követő hétvégén a Homokhátság területén találkoztak újra a tájfutók egy következő rangos megmérettetésre, a 37. Postás Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyre, amelyre hazánkon kívül 8 külföldi országból érkeztek versenyzők (Ausztria, Finnország, Horvátország, Norvégia, Románia, Svájc, Szerbia és Szlovákia).

A Szabadszállás környékén megtartott erőpróbán 47 kategóriában mérhették össze felkészültségüket a résztvevők, 3 versenyszámban indulva: szombat délelőtt középtávú kiemelt rangsoroló versenyre, ezt követően váltóversenyre, majd másnap normáltávú országos ranglista versenyre került sor.

A pályákat egy vadonatúj terepen tűzték ki a szervezők. A homokbuckákkal tarkított, nagyon részletgazdag domborzatú területen, a jellegzetes, labirintusra emlékeztető, sűrű bozótfoltok között való eligazodás mind fizikailag, mind tájékozódás szempontjából nagy kihívást jelentett, amely még a tapasztaltabb versenyzőket is alaposan megizzasztotta.

 

Egyesületünk tagjai közül többen ismét szép eredményeket értek el. Legkiemelkedőbb Wieder Ilona győzelme, aki az egy héttel korábban elnyert Hosszútávú Országos Bajnoki címét fejelte meg egy újabb aranyéremmel, ráadásul ezúttal is jelentős időkülönbséggel (14:33 perc) utasítva maga mögé az egész 60 éves női mezőnyt.

Vass_Tibor_és_Wieder_Ilona
Vass Tibor és Wieder Ilona

Eredményeink

Összetett, egyéni eredmények

W60A: 1. Wieder Ilona

M75A: 2. Vass Tibor

M14C: 2. Miskey Bendegúz

M12C: 4. Bálint Ádám

Miskey_Bendegúz
Miskey Bendegúz (pirosban)

Váltóverseny

M14B kategória: 3. helyezett a VHSE fiúcsapata, Bálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel

Bálint_Benedek_Bálint_Ádám_Angyal_Dániel
Beni, Ádám és Dani

 

Megosztás