KOB és VOB – 2016. június 25-26. Besztercebánya

Category: 2016, Eredményeink

KOB és VOB – 2016. június 25-26. Besztercebánya

A magyar és a szlovák tájékozódási futó szövetség közösen rendezte meg Magyarország és Szlovákia Középtávú Egyéni Bajnokságát, valamint Magyarország és Szlovákia Váltóbajnokságát június utolsó hétvégéjén az Alacsony-Tátrában, amelyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői is részt vettek.

A Besztercebányához közeli terep mind a természeti szépsége, mind a sport szempontjából különleges élményekkel szolgált. A közel 900 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő hegyvidék rendkívül változatos domborzatával, gyönyörű, vegyes erdőivel, meredek hegyoldalaival és vízmosásaival, a korábbi bányászat nyomait magán viselő jellegzetességeivel, néhol süppedős, mocsaras, míg máshol sziklákkal teli talajával igazán komplex kihívást jelentett a futók számára.

A színvonalas pályák teljesítése fizikailag és tájékozódási szempontból egyaránt próbára tette a versenyzők minden képességét, a győztes időkön is meglátszott, hogy a pályakitűzők alaposan feladták a leckét a bajnokságon induló mintegy 1.100 versenyzőnek.

Az időjárás jelentette a próbatételek harmadik összetevőjét: hol a Nap perzselő forrósága, hol a jéghideg záporeső elől kellett menedéket keresni. A rekkenő hőséget felváltó, hirtelen lecsapó vihar, és dörgés-villámlással járó felhőszakadás miatt a szombati eredményhirdetést biztonsági okokból félbe is kellett szakítani. Vasárnap pedig a váltó versenyszám 9:00 órára meghirdetett tömegrajtját kellett elhalasztani a zivatarlánc egymás után érkező hullámai miatt. A váltók első futói később elindulhattak, ám addigra az erdőben megáradt patakok és sártenger fogadta őket, így verőfényes napsütésben, mégis csurom vizesen érkeztek a célba.

A klub versenyzői közül többen derekasan helyt álltak a megmérettetésen, és három, csapatban elért dobogós hellyel is öregbítették a sportegyesület hírnevét.

Eredmények:

W14-HU: 1. a Veszprémi Honvéd SE csapata: Papp Viktória, Lantai Lili, Lantai Anna Boróka

W35/W105: 2. a Veszprémi Honvéd SE csapata: Széplaki Erika, Böröczkyné Makai Anna, Németh Zsoltné

M14-HU: 2. a Veszprémi Honvéd SE csapata: Bálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel

 

13517673_1183800994987537_1626288982545573346_o
3 x 3 🙂

 

Valamint a szombati középtávú versenyszámban, a nem bajnoki M10D kategóriában ezüstérmes lett a klub egyik legfiatalabb versenyzője, Kovács Jeromos.

 

Kovács_Jeromos
Jeromos ezüstérmes lett

 

 

Megosztás