KOB és OVB – 2017. június 24-25. Miskolc

Category: 2017, Eredményeink

KOB és OVB – 2017. június 24-25. Miskolc

 

Június utolsó hétvégéjén Miskolc-Bükkszentlászlón, valamint a miskolci vadaspark környezetében került megrendezésre Magyarország 2017. évi Nyílt Középtávú Országos Egyéni-, valamint Váltóbajnoksága, amelyre közel 800 versenyző érkezett az ország minden régiójából, illetve néhányan külföldről is.

A rendezők kifejezetten extrém tájékozódási feladatokat állítottak a bajnokság résztvevői elé. A tipikusabb, Bükk-hegységre jellemző (sziklákkal, vízmosásokkal és óriási víznyelőkkel tarkított) közepesen meredek hegyoldalak mellett a pályák többfelé alig futható bokorerdőkön, és olyan fás ligetekből és bozótfoltokból álló valóságos labirintusokon vezettek keresztül, amelyekből kitalálni is művészet volt – az ellenőrző pontok egy részét pedig ilyen helyeken kellett megkeresni, nem kis fejtörést okozva a versenyzőknek.

A rekkenő hőség és a roppant nehéz tájékozódási feladat alaposan meg is szórta a mezőnyöket. Sportegyesületünk képviselői közül mégis többen olyan sikeresen vették az akadályokat a selejtezőben, hogy délután a kategóriánkénti legjobb 24-nek kijáró „A” döntőben indulhattak. Közülük Wieder Ilona dobogós helyen, míg további három versenyzőnk bajnoki pontszerző helyen végzett.

 

Eredmények:

N60A: 2. Wieder Ilona

N45A: 4. Németh Zsoltné

F14E: 5. Kovács Márk

F75A: 6. Vass Tibor

 

Wieder Ilona újabb OB-ezüstérem birtokosa

 

A másnap még nagyobb hőségben, ám jóval klasszikusabb tájékozódási feladatokat jelentő terepen megrendezett váltóbajnokság is sikeresen zárult a klub számára: két csapat is ezüstérmesként állhatott a dobogóra, míg másik öt csapat értékes bajnoki pontokkal gyarapította a VHSE Tájfutó Szakosztályát.

 

Eredmények:

F14A: 2. VHS (Kovács Márk, Bálint Ádám, Angyal Dániel)

N145A: 2. VHS (Németh Zsoltné, Wieder Ilona, Széplaki Erika), 5. VHS-2 (Böröczkyné Makai Anna, Mérő Edit, Kaszásné Boa Ágnes)

N16A: 4. VHS (Papp Viktória, Lantai Boróka, Mérő Dominika)

F18A: 5. VHS (Tokai-Kiss Bálint, Bálint Benedek, Bácskai Péter)

F105A: 6. VHS (Barát János, Bálint Bence, Gaschler Gábor)

N14A: 7. VHS (Bácskai Eszter, Tokai-Kiss Zsófia, Lantai Lili)

 

F14-es csapatunk a dobogó második fokán

 

Női csapatunk szintén ezüstérmes!

 

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 200 000 Ft értékű pénzbeli támogatást nyújtott a Veszprémi Honvéd Sportegyesület részére a bajnokságon való részvétel költségeihez hozzájárulva.

Ezúton is köszönjük a támogatást!

 

/Fotók: Máthé István/

Megosztás